ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Despagubiri acordate in mod direct proprietarilor de terenuri


 

Despagubiri acordate in mod direct proprietarilor de terenuri


(11.12.2008)

Administratorii sau gestionarii de fonduri cinegetice vor fi obligati sa plateasca pagubele produse de vanat culturilor agricole, silvice si animalelor domestice catre proprietarii acestora, in mod direct, potrivit unei Hotarari adoptate in sedinta de astazi a Executivului.

Conform actului normativ, constatarea pagubelor si evaluarea acestora se vor face de catre o comisie formata din cate un reprezentant al primariei, unul al autoritatii publice centrale pentru protectia mediului si unul al autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.

Constatarea pagubei se va face la cererea scrisa a persoanei pagubite, depusa la primaria localitatii pe teritoriul administrativ al careia s-a produs paguba, in termen de 24 ore de la producerea pagubei.

Cuantumul despagubirilor va fi stabilit de catre comisie, in functie de cheltuielile efectuate de pagubit pana la data producerii pagubei sau, dupa caz, in functie de valoarea de piata, in cazul animalelor domestice.

In cazul in care gestionarul fondului cinegetic nu plateste despagubirile in termen de 30 de zile de la data comunicarii procesului verbal, va putea fi sanctionat cu amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.000 lei, precum si cu suspendarea licentei.

 Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!