ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Investitie in calitatea serviciilor turistice


 

Investitie in calitatea serviciilor turistice


(10.12.2008)

Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Iasi implementeaza in perioada septembrie 2008 – septembrie 2009, in parteneriat cu Organizatia Pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii – Republica Moldova si Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Botosani, proiectul de cooperare transfrontaliera in domeniul turismului “ACTIVE LEARNING – program de training si invatare experientiala in turism”. Proiectul este sustinut de Uniunea Europeana Programul de Vecinatate Romania – Moldova 2004 – 2006.

Elementele de noutate ale acestui proiect constau in:

*                  derularea unui studiu de tip Clientul Misterios ce are ca scop evaluarea hotelurilor, agentiilor de turism si a angajatilor acestora. Clientul misterios, desi se va comporta ca un client normal, nu este un cumparator/ turist obisnuit, el va sti deja ce sa evalueze imediat ce va intra in hotel - agentie de turism.

*                  plecand de la nevoile de instruire identificate cu ajutorul Clientului Misterios, dezvoltarea unui program de instruire format din cinci module ce vor surprinde tematici din managementul relatiilor cu clientii. La program va participa un grup de 150 responsabili cu activitatea de relatii clienti, 25 de manageri si 20 de operatori de turism care vand ofertele turistice din zona. Instruirea va fi realizata folosind metode moderne, inovatoare de educatie a adultilor: jocuri de rol, studii de caz, dezbateri,workshop-uri etc.

*                  dezvoltarea ofertei de servicii turistice din regiunea transfrontaliera prin promovarea si vanzarea activa, prin intermediul operatorilor turistici, a unui pachet comun de atractii turistice din zona Iasi-Vaslui-Galati-Moldova;


Un alt element extrem de important si de noutate al proiectului este infiintarea Grupului de Initiativa pentru Dezvoltarea Turismului Transfrontalier.

Demarat in septembrie 2008, proiectul consta in cateva etape importante: promovarea proiectului la nivel local, regional si transfrontalier prin intermediul presei locale si regionale din Romania si Republica Moldova in decembrie 2008, cercetarea primara si “de tip clientul misterios” pentru identificarea grupului tinta care va participa la programul de training si selectia participantilor la sesiunile de training in decembrie `08-ianuarie `09, implementarea programului de training februarie-mai `09, sustinerea unui workshop pentru turism iunie `09, infiintarea grupului de initiativa pentru dezvoltarea turismului frontalier iunie-iulie `09, crearea unui web site al Centrului Transfrontalier de Formare, Consultanta si promovare in Turism in iunie `09.

Bugetul total al proiectului este de 246 140 Euro, din care 219 059 Euro (89%) reprezinta finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene si 27 081 Euro (11%), reprezinta contributie proprie a FNDC Iasi.

Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Iasi s-a implicat alaturi de Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Botosani in implementarea unor programe similare in judetul Botosani si regiunea Ivano – Frankivsk Ucraina.

Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:
Tel/Fax: 0232-310020,
www.fndc.ro
Daniela Raileanu, Manager proiect;
dana.raileanu@gmail.com
Claudiu Lazar, Asistent proiect:
claudiu.lazar@gmail.com

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!