ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(09.12.2008)

Revista Presei 09.12.2008

Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna

Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna, fiind cea mai mare depreciere din capitala, si cu 31% in ultimele sase luni, la polul opus fiind sectorul 1, cu o scadere de doar 3% in noiembrie, arata cea mai recenta analiza a companiei Colliers asupra pietei imobiliare citata de catre Newsin. Potrivit Colliers, noiembrie este a doua luna de scaderi semnificative in segmentul apartamentelor vechi, in timp ce apartamentele noi reusesc sa isi mentin valoarea medie constanta.

Sursa: Romania Libera

Din 2009, reguli noi pentru soferii care fac accidente

Anul viitor vine cu reguli noi pentru soferi. Politele RCA vor fi incheiate dupa alte criterii decat pana acum, asta inseamna ca si costurile vor fi diferite. Schimbarile care intervin la asigurarile de raspundere civila auto reprezinta un prim pas in implementarea sistemului denumit de specialisti bonus-malus. Asta inseamna ca daca aveti un "trecut curat" la volan, veti beneficia de reduceri pentru polita RCA.
Daca insa ati fost implicat in accidente, taxa va fi mai mare ca pana acum.

Sursa: Romania Libera

Fondul Proprietatea ar putea avea un administrator in martie

Comisia de selectare a administratorului Fondului Proprietatea a publicat saptamana trecuta (miercuri) in Monitorul Oficial, cu o intarziere de aproape doua luni, caietul de sarcini pentru companiile interesate de gestionarea activelor Fondului, deblocand astfel procesul de listare a companiei. Sebastian Vladescu (foto), presedintele Comisiei, spera ca pana in martie sa fie finalizat procesul de selectare a administratorului Fondului Proprietatea. Vladescu a adaugat ca joi va fi publicat anuntul in Financial Times si alte ziare locale.

Sursa: Romania Libera

IMM-urile nu stiu sa ceara fonduri UE

Majoritatea proiectelor depuse de IMM-uri pentru finantarea investitiilor din fonduri structurale sunt respinse din primele faze de evaluare, deoarece nu sunt complete sau cuprind documente fiscale cu termene de valabilitate expirate, potrivit Ministerului pentru IMM-uri. "Desi prin programele de sprijin al firmelor mici si mijlocii este finantata si activitatea de consultanta, intreprinzatorii nu apeleaza la aceste servicii.

Sursa: Euractiv

Deficitul bugetar de peste 3% poate atrage suspendarea de fonduri UE pentru Romania

Fondurile UE pentru autostrazi si proiecte de mediu ar putea fi suspendate in cazul in care guvernul ignora in mod repetat avertismentele CE cu privire la deficitul bugetar, ce poate depasi maximum un an si cu doar cu cateva zecimale limita de 3% in conditii de criza economica grava. Deficitul bugetar a ajuns la 3% din produsul intern brut la sfarsitul lunii noiembrie si se apropie de 4% din PIB, in conditiile in care incasarile bugetare au scazut luna trecuta cu 3,5 miliarde lei, tendinta mentinandu-se si in luna decembrie, au declarat pentru NewsIn surse din MEF.

Sursa: Euractiv

Dacia renunta la 620 de angajati

Dacia a anuntat ca nu va reinnoi 620 de contracte de munca pe durata determinata, care ajung la termen in aceasta luna. Potrivit sefului biroului de relatii cu presa, Silviu Sepciu, contractele vor expira in data de 31 decembrie 2008.

"Prima modalitate de adaptare a productiei Dacia la nivelul cererii a fost oprirea temporara a activitatii la fabrica din Mioveni. In cazul in care situatia de pe piata se va inrautati, este posibil ca in cazul celor 600 de angajati sa nu fie prelungite contractele de munca. Decizia pe care compania o va lua in legatura cu acesti angajati in luna decembrie depinde foarte mult de evolutia pietei in luna noiembrie", a explicat  la sfarsitul lunii trecute reprezentantul Dacia.

Sursa: Capital

Cum pot castiga ONG-urile de pe urma crizei economice?

Criza economica nu are numai efecte negative. Organizatiile neguvernamentale , de exemplu, pot avea de castigat de pe urma crizei. Este vorba despre ONG-urile care dezvolta proiecte europene si sunt finantate, in principal, din fonduri structurale sau de preaderare. Ele vor fi avantajate de faptul ca Uniunea Europeana va debloca mai repede aceste fonduri.

Ciprian Ciucu, PR &marketing manager la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, sustine ca ONG-urile vor fi afectate in mod diferit. De exemplu, cele care lucreaza pe baza de voluntariat nu vor simti deloc efectele recesiunii, in timp ce organizatiile care sunt dependente de activitatea de CSR (corporate social responsibility) sunt dintre cele mai afectate.

Sursa: Capital

Cursul de schimb urca aproape de 3,9 lei/euro in deschiderea zilei

Moneda nationala s-a depreciat usor fata de euro in deschiderea sedintei, cotatiile fluctuand in intervalul 3,8875 - 3,8941 lei/euro, usor peste nivelul de inchidere din ziua precedenta.Leul s-a depreciat in a doua parte a sedintei interbancare de luni, cu doi bani peste referinta publicata de BNR, pe fondul cererii comerciale mai ridicate pentru euro, iar la inchidere cursul de schimb a urcat la 3,8780 - 3,8820 lei/euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Actiunile de la BVB incep ziua cu cresteri modeste

Indicii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inceput ziua cu avansuri modeste, contrar trendului din debutul sedintei de ieri, pe o lichiditate extrem de redusa.
Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, s-a apreciat cu 0,45%, pe o piata cu un avans mediu de 0,3%.Cele cinci societati de investitii financiare (SIF), grupate in indicele BET-FI, au castigat 0,46%. Valoarea totala a tranzactiilor a urcat la 300.000 de lei, cele mai lichide titluri fiind SIF-urile, Erste Bank si Dafora.

Sursa: Ziarul Financiar

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!