ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Situatie proiecte depuse pe REGIO la 3 decembrie 2008


 

Situatie proiecte depuse pe REGIO la 3 decembrie 2008


(09.12.2008)

Pana la data de  3 decembrie 2008 la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au fost depuse 88 de proiecte prin care se solicita finantare nerambursabila prin Regio (Programul Operational Regional).
Din cele 88 proiecte depuse, 42 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanti iar pentru un proiect aplicantul a renuntat la semnarea contractului.
Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale Regio si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:


Axa prioritara 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro). Domeniul 1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbana. NICIUN PROIECT DEPUS LA NIVELUL REGIUNII SUD MUNTENIA.


Axa Prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 mil. euro). Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.
Pana in prezent au fost depuse 28 proiecte din care 10 respinse si unul retras de aplicant. Din cele 17 proiecte ramase, 12 sunt in curs de evaluare si au un buget total de aproximativ 455 milioane lei din care suma de aproximativ 361 milioane lei este valoarea nerambursabila solicitata de catre potentialii beneficiari. Patru proiecte sunt in etape precontractuale iar pentru un proiect  s-a semnat contractul de finantare.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro) are trei domenii majore de interventie:
- Domeniul major de interventie 3.1.Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate -24,70 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS
- Domeniul major de interventie 3.2.Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale -14,16 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS
- Domeniul major de interventie  3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta –14,16 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS
- Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/ modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua –40,54 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS

 Axa prioritara 4- Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22  mil. euro). 
- Domenul major de interventie 4.1. Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala. Un singur proiect depus si retras ulterior de aplicant.
- Domeniul major de interventie 4.2 - Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati. NICIUN PROIECT DEPUS.
- Domeniul major de interventie 4.3 - Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor. In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane lei). Au fost respinse 29 de proiecte in urma verificarii conformitatii administrative, eligibilitatii si evaluarii tehnice si financiare, un aplicant a renuntat la semnarea contractului, iar 24 de proiecte sunt in curs de precontractare.

Axa prioritara 5- Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. Euro)
-  Domeniul major de interventie 5.1. Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – Un proiect depus, respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, aflat in prezent in curs de evaluare a conformitatii administrative. Valoarea acestuia este de aproximativ 8,3 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 6,7 milioane lei.

-  Domeniul major de interventie 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice. Trei proiecte depuse, din care unul (in valoare totala de aproximativ 5 milioane lei din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 2,9 milioane lei) in curs de evaluare a eligibilitatii si doua respinse (unul ca neconform administrativ si celalalt ca neeligibil).
-  Domeniul major de interventie 5.3. Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica. Pentru acest domeniu alocarea financiar este distribuita la nivel national iar organismul intermediar ce se ocupa de acest domeniu este Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.
 

Sursa: ADR Muntenia

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!