ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » REGIO programul operational regional: fonduri pentru dezvoltarea polilor de crestere


 

REGIO programul operational regional: fonduri pentru dezvoltarea polilor de crestere


(09.12.2008)

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza astazi, 8 decembrie 2008, cererea deschisa de proiecte, pentru Axa 1 a Regio-Programul Operational Regional „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de crestere”.

In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza:

*                  reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), national si local, din mediul urban);

*                  dezvoltarea durabila a mediului de afaceri;

*                  reabilitarea infrastructurii sociale.


Aceasta cerere deschisa se adreseaza celor 7 poli de crestere conform H.G. nr.998/2008 pentru desemnarea polilor de crestere si a polilor de dezvoltare urbana in care se realizeaza cu prioritate investitii din programele cu finantare comunitara si nationala, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Timisoara.

Alocarea financiara orientativa disponibila pentru polii de crestere, pentru perioada 2007-2013 este de 621,27 milioane euro (FEDR si cofinantare de la bugetul de stat).
Solicitanti eligibili in cadrul acestui sub-domeniu de interventie sunt autoritatile publice locale la nivel judetean sau din mediul urban, asociatii pentru dezvoltare intercomunitara, parteneriate intre unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale), perioada orientativa pentru depunerea de proiecte finantabile in cadrul POR fiind pana in 2012.

Ghidul solicitantului poate fi consultat pe
www.inforegio.ro.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!