ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Legea cazierului judiciar, completata de Guvern


 

Legea cazierului judiciar, completata de Guvern


(09.12.2008)

Guvernul a adoptat, in sedinta de ieri, o serie de modificari si completari pentru Legea cazierului judiciar.Noul act normativ opereaza distinctia intre regimul aplicabil persoanelor fizice si celor juridice. Astfel, sunt reglementate conditiile in care persoanele juridice se inscriu in cazierul judiciar si se scot din evidenta, precum si care sunt demersurile necesare in vederea obtinerii copiilor de cazier judiciar pentru acest tip de persoane.

De asemenea, ordonanta de urgenta prevede ca inregistrarea cazierului judiciar pentru persoanele fizice sa fie facuta doar la locul de nastere, iar in cazierul central vor fi efectuate inregistrarile pentru persoanele fizice nascute in afara Romaniei si a persoanelor juridice straine care fac obiectul evidentelor. Inceteaza, astfel, dubla inregistrare care are loc in prezent (fiecare inregistrare fiind efectuata atat in cazierul local, de la locul de nastere, cat si in cel central).

Conform ordonantei de urgenta, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia cazier judiciar, statistica si evidente operative este autoritatea centrala in ceea ce priveste schimbul de date inscrise in cazierul judiciar cu statele membre ale Uniunii Europene.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!