ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Programul Anual 2008 privind Fondul European de Returnare a cetatenilor straini din tarile terte


 

Programul Anual 2008 privind Fondul European de Returnare a cetatenilor straini din tarile terte


(05.12.2008)

Ministerul Internelor si Reformei Administrative a primit, la sfarsitul lunii noiembrie, Decizia finala a Comisiei Europene prin care a fost aprobat, pentru Romania, Programul Anual 2008 privind Fondul European de Returnare a cetatenilor straini din tarile terte.

Acesta este un instrument financiar al Comisiei Europene ce face parte din Programul General “Solidaritatea si Managementul Fluxurilor Migratorii”, alaturi de Fondul European pentru Refugiati, Fondul European privind Integrarea Resortisantilor Tarilor Terte si Fondul Frontierelor Externe.

Suma totala alocata Romaniei din Fondul European de Returnare, pentru anul financiar 2008, este de 770.622, 48 EURO.

Directia Generala Afaceri Europene si Relatii Internationale a M.I.R.A. este autoritatea responsabila pentru gestionarea fondurilor alocate prin Programul General “Solidaritatea si Managementul Fluxurilor Migratorii”.

Potentialii beneficiari interesati - autoritati nationale, regionale sau locale, ONG-uri, alte organizatii non-profit, societati de drept public sau privat, organizatii internationale – vor primi, in perioada urmatoare, instructiunile privind posibilitatea de utilizare a acestor fonduri, dupa ce acestea vor fi intocmite de Oficiul Roman pentru Imigrari, ce are calitatea de Autoritate Delegata de Contractare si Plata pentru fondurile din cadrul acestui program.

Obiectivul general al Fondului European de Returnare il constituie sprijinirea si incurajarea eforturilor depuse de statele membre in vederea implementarii unor standarde comune privind returnarea cetatenilor din tarile terte, pentru o gestionare eficienta si integrata a acestei problematici, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului si in conformitate cu evolutia politicilor in acest domeniu.

Sursa: Mira

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!