ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(04.12.2008)

Revista Presei 04.12.2008

Bursele americane au inchis in urcare, in ciuda datelor negative privind piata muncii

Bursele americane au inchis sedinta de miercuri pe verde, in ciuda datelor conform carora numarul disponibilizarilor din sectorul privat a fost de 250.000 in noiembrie. Conform cifrelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 2,05%, la 8.591,69 puncte, in timp ce Nasdaq a crescut cu 2,94%, la 1.492,38 puncte.
Indicele Standard & Poor's 500 a avansat cu 2,58%, la 870,74 puncte.

Sursa: Adevarul

Romanii nu vor mai putea consuma, din 2010, carne autohtona de porc

Peste un an, ne putem lua gandul de la carnea de porc romaneasca, asta pentru ca autoritatile nu au renuntat nici pana acum la vaccinarea porcilor antipesta, asa cum ne-a impus Comisia Europeana. Astfel, de la 31 decembrie 2009, pentru a acoperi nu numai necesarul de carne pentru procesare, dar si carnea proaspata pentru populatie, vom importa carne de porc in cantitati duble fata de anul acesta, adica de peste 600 milioane de euro.

Sursa: Gardianul

Taxa de poluare pentru masinile vechi va fi majorata

Guvernul reanalizeaza programul anticriza pentru sectorul auto si anunta, pe de o parte, cresterea primei de casare pentru stimularea vanzarilor de masini noi si, pe de alta,  o posibila majorare a taxei auto pentru vehiculele de ocazie. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ieri ca Executivul pregateste majorarea taxei auto pentru vehiculele rulate. “Am anuntat eliminarea taxei de poluare pentru vehiculele noi, iar maine (azi – n.r.), s-ar putea sa luam in discutie la nivelul sedintei de Guvern chiar majorarea taxei existente pentru vehiculele de ocazie”, a declarat Tariceanu.

Sursa: Gardianul

Trezoreria, blocata legal pentru primari

Guvernul s-a asigurat ca nu va mai inchide de urgenta Trezoreria la final de an din cauza tragerilor masive de bani din partea primariilor, dupa ce a introdus o hotarare care plafoneaza cheltuielile anuale ale municipalitatilor la 2,58 miliarde de lei, indiferent de valoarea proiectelor angajate.

“In anul 2007, Ministerul Finantelor a intampinat greutati in executia bugetului general consolidat, una dintre cauze fiind generata de deficitul inregistrat de bugetul imprumuturilor externe si interne contractate de autoritatile administratiei publice locale, care a fost de 0,7% din PIB. “

Sursa: Cotidianul

Petrolul isi continua caderea: 44 dolari/baril

Incertitudinile privind evolutia economiei mondiale, coroborate cu o scadere a cererii determina coborarea cotatiilor petrolului.
Astazi, pretul aurului negru inregistreaza o scadere care se apropie de trei procente.
Mai exact, la ora 9:00 GMT, la Londra, pretul petrolului inregistra o sacadere de 2,62% ajungand in acest fel la 44,28 dolari/baril.

Sursa: Capital

Petrom si ExxonMobil vor cauta hidrocarburi in Marea Neagra

Petrom si ExxonMobil au semnat o intelegere cu privire la explorarea in comun a potentialului de hidrocarburi in zona platformei continentale romanesti a Marii Negre.
Explorarea se va face in ape cu o adancime cuprinsa intre 50 si 1.700 m, din perimetrul Neptun, care cuprinde o arie de aproximativ 9,900 km2.
In acest sens, in cursul anului 2009 urmeaza sa fie efectuata o achizitie seismica 3D de mari dimensiuni.

Sursa: Capital

 In varianta optimista, salariile vor creste cu 10% in 2009

Anul acesta, Romania ar putea fi campioana Europei la capitolul crestere economica, indice estimat la 8,5% din PIB de biroul de statistica al UE, Eurostat. Anul viitor, insa, Romania va intra in conul de umbra al crizei internationale. Rata somajului va creste, economia va creste cu un ritm mai lent, de 3-5%, iar salariile nu se vor mai aprecia cu 20%, media anuala din ultimii ani. De fapt, anul viitor cresterea salariilor ar putea fi, intr-un caz bun, de 9%, adica mai putin de jumatate din cea prognozata pentru anul in curs, dupa cum a declarat miercuri Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), citat de Mediafax.

Sursa: Gandul

Creditul de consum si-a luat vacanta

Intr-o luna a consumului, cum este decembrie, cre­ditul de nevoi personale intra in vacanta. Repre­zen­tantii institutiilor de credit sustin ca decem­brie nu va fi o luna prea grozava din punct de vedere al creditelor acordate. Cei care aveau nevoie de bani apeleaza la depozitele constituite anterior sau reduc consumul. Iar cei care nu sunt foarte grabiti, vor mai astepta pana in ianuarie sau februarie, cand se asteapta ca BNR sa relaxeze normele de creditare.

Sursa: Ziua

Strainii cumpara pe Bursa

Strainii au adus la bursa 7,26 milioane lei (doua milioane euro) in septembrie, fiind cumparatori neti pentru a patra luna a anului, iar in august au retras 10,8 mil. lei (trei milioane euro), soldul pentru perioada august-septembrie fiind negativ, de 3,54 milioane lei (un milion euro), potrivit CNVM.

Rezultatul negativ pentru lunile august si septembrie este cu mult mai redus fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut, cand strainii au scos de la Bursa 54,6 milioane lei (17,2 milioane euro), arata datele publicate, ieri, pe site-ul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM)

Sursa: Ziua

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!