ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(03.12.2008)

Revista Presei 03.12.2008

Se asteapta proiecte pentru "Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii"

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), in calitate de Autoritate de Management pentru POS Mediu, lanseaza cea de-a doua sesiune de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii, in vederea acordarii de asistenta financiara nerambursabila in cadrul Programului Operational Sectorial "Mediu" (POS Mediu).

Proiectele trebuie elaborate in concordanta cu obiectivele si strategia de finantare aferente Axei Prioritare 4 – „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii” a POS Mediu.

Sursa: Euractiv

"Aproape jumatate din banii acordati prin Fondul de Dezvoltare Regionala sunt suspectati de nereguli si fraude"

Comisia de Dezvoltare Regionala din Parlamentul European a votat marti, 2 decembrie, un aviz legat de Raportul anual asupra luptei antifrauda si protectiei intereselor financiare ale Uniunii Europene, in 2007. Europarlamentarul Ramona Manescu a declarat pentru HotNews.ro- EurActiv.ro ca raportul releva o situatie grava legata de neregulile in absorbtia fondurilor europene.

"Per total, in utilizarea fondurilor UE, procentul neregularitatilor a crescut fata de 2006 cu 19,5%. Din aceste procente, suspiciunile de frauda sunt in jur de 15%, pe toate fondurile europene."(...).

Sursa: Euractiv

Romania sfideaza criza: Crestere economica de 9,1% in trim. III

Potrivit ultimelor informatii oficiale, direct de la sursa, Romania a inregistrat in trimestrul al treilea al anului in curs unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere economica din lume.
Concret, potrivit datelor oferite de catre Institutul National de Statistica, in perioada iulie-septembrie a.c., cresterea in termeni reali a Produsului Intern Brut a fost de 9,1% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Pe ansamblul primelor noua luni cresterea a fost ceva mai mica, dar chiar si in aceste conditii se mentine in topul mondial, respectiv de 8,9%.

Sursa: Capital

Robert Greifeld - CEO NASDAQ: Criza mai dureaza un an

Turbulentele de pe pietele internationale de capital nu si-au atins inca punctul culminant, sustin specialistii din domeniu, dar perspectivele nu sunt chir atat de sumbre precum ar parea la prima vedere.
Oricum, din pacate, lucrurile sunt inca departe de a se limpezi, o imagine mai clara si o situatie ceva mai buna putand fi asteptata abia peste un an.
O astfel de analiza a fost facuta de catre presedintele si directorul general al bursei electronice NASDAQ.

Sursa: Capital

Comisioanele atarna mai greu decat dobanzile

Romanii sunt obisnuiti sa se uite in special la dobanzi atunci cand cauta cea mai buna varianta de imprumut la banci. Brokerii de credit atrag insa atentia asupra faptului ca, de multe ori, numarul si marimea comisioanelor au un impact deosebit in costul total al imprumutului. Astfel, un credit la o banca ce are o dobanda mai mare dar comisioane mai mici ar putea fi, de fapt, unul cu rate mai mici decat la o alta banca unde imprumutul este luat la o dobanda mai buna.

Sursa: Gandul

Platile Sapard se prelungesc

Termenul limita pentru platile Sapard a fost prelungit cu un an, pana la 31 decembrie 2009, a anuntat ieri Comisia Europeana, care a precizat ca masura priveste deopotriva Romania si Bulgaria. “Ambele tari s-au confruntat cu intarzieri in ceea ce priveste platile, partial din cauza capacitatii administrative limitate de a gestiona programe Sapard si partial din cauza capacitatii scazute de absorbtie a beneficiarilor”, se ara­ta in comunicatul CE.

Sursa: Gandul

Petrom a ieftinit benzina si motorina cu 9 bani pe litru

Pretul benzinei scade, in premiera pentru ultimii trei ani, sub nivelul de 3 lei pe litru. Petrom a ieftinit de astazi carburantii cu 9 bani, pe fondul scaderii cotatiei petrolului.
Un litru de benzina Premium fara plumb 95 costa, de astazi, 2,95 lei, Top Premium fara plumb 99+ - 3,28 lei/litru, OMV Carrera 95 - 3,05 lei/litru si OMV Carrera 100 -3,68 lei/litru. A scazut si pretul motorinei.
Soferii platesc de astazi pentru un litru de motorina Top Euro Diesel 4 - 3,46 lei, pentru OMV Sprint Diesel - 3,51 lei, Euro Diesel 4 costa 3,38 lei/litru, iar OMV Premium Diesel, 3,79 lei/litru.

Sursa: The Money Channel

Bursa deschide in usoara crestere, pe volume mici

Indicii Bursei de Valori Bucuresti au deschis ziua in usoara crestere, pe volume mici. BET se aprecia in primul sfert de ora cu 0,85%, iar SIF-urile castigau 0,47%.Valoarea totala de tranzactionare era foarte scazuta, de nici 100 de mii de euro la ora 10.15.

Sursa: The Money Channel

Profit de 1 miliard de euro pentru banci

Cele 42 de banci de pe piata romaneasca au obtinut, in primele trei trimestre ale acestui an, un profit net de 3,632 miliarde de lei (echivalentul a aproape un miliard de euro), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Fata de castigul inregistrat in acelasi interval al anului trecut, profitul din intervalul ianuarie-septembrie 2008 este mai mare cu 92,37%.

Sursa: Adevarul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!