ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Lansarea proiectului „piata virtuala de gross pentru produsele agricole, prin sisteme si tehnologii informatice – VIRTGROSS”


 

Lansarea proiectului „piata virtuala de gross pentru produsele agricole, prin sisteme si tehnologii informatice – VIRTGROSS”


(03.12.2008)

Asociatia Romana pentru Industrie Electronica si Software - Filiala Oltenia (ARIES Oltenia), in parteneriat cu Centrul National pentru Servicii de Informare Pleven si impreuna cu Asociatia Romana de Transfer Tehnologic (AroTT), Consiliul Judetean Dolj si Consiliul Judetean Olt, implementeaza in cadrul Programului Phare CBC 2006, proiectul „Piata virtuala de gross pentru produsele agricole, prin sisteme si tehnologii informatice – VirtGross”.

Proiectul are o valoare totala de 166.800 Euro, din care 149.703 euro reprezinta contributia financiara a Uniunii Europene si urmeaza a fi implementat pe o perioada de 15 luni.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea coeziunii economice si sociale a zonei rurale transfrontaliere Dolj, Olt, Pleven, prin stimularea dezvoltarii afacerilor in mediul rural, valorificand potentialul agricol si uman existent. Proiectul urmareste dezvoltarea unor retele de infrastructura virtuala de afaceri si a unor serviciilor comune, stimularea si optimizarea cunostiintelor, deprinderilor si abilitatilor antreprenoriale, a cooperarii si investitiilor in zona rurala transfrontaliera Dolj, Olt, Pleven.

In cadrul proiectului urmeaza a fi realizat un sistem informatizat VirtGross cu entitati juridice agricole intreconectate, vor avea loc 4 seminarii, 2 workshopuri si un targ agricol transfrontalier la care vor participa reprezentanti ai sectorului agricol din judetele Dolj, Olt si districtul Pleven – Bulgaria.

Informatii suplimentare despre proiect: BERTUS Gabriela – asistent de proiect la adresa de e-mail office@crest.ro, telefon/fax 00-40-(0)261-714580.

 

Sursa: MDLPL

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!