ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Un nou punct rutier de trecere a frontierei intre Romania si Ucraina la Valea Viseului


 

Un nou punct rutier de trecere a frontierei intre Romania si Ucraina la Valea Viseului


(02.12.2008)

Proiectul „ACCES - Elaborare de studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport trasfrontaliere in comunele Bistra Romania si Dilove Ucraina” finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ucraina PHARE CBC 2005 se afla in faza de finalizare. Prin acest proiect a fost urmarita obtinerea setului de documentatii care sa permita realizarea lucrarilor de investitii necesare deschiderii unui punct rutier de trecere a frontierei intre Valea Viseului si Dilove.

Pana in prezent au fost finalizate cele doua seminarii in oglinda in care s-au prezentat studiile si documentatiile tehnice necesare inceperii proiectului investitional, respectiv studiul de analiza trafic, studiul de marketing, studiul de fezabilitate, cel de impact asupra mediului inconjurator si cel de cost-beneficiu.

Aceste studii vor permite identificarea surselor de finantare pentru realizarea viitoarelor lucrari de investitii in infrastructura de granita, care sa sprijine cresterea economica prin punerea in valoare a potentialului local si regional, facilitand relatiile socio-economice reciproce.

Proiectul se adreseaza necesitatilor de a dezvolta relatiile de vecinatate, de facilitare a comunicarii pe relatie rutiera. Totodata isi propune intarirea capacitatii institutionale a celor doua comunitati de a initia procese de dezvoltare socio-economice comune.

Termenul de finalizare a proiectului este 30 noiembrie 2008.

Informatii suplimentare la sediul Primariei Bistra,
Tel. 0262-369107; fax: 0262-369220
e-mail:
primariabistra@artelecom.net
Persoana de contact: Vasile Bumbar, primar

Sursa: MDLPL

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!