ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » REGIO programul operational regional: fonduri pentru dezvoltarea polilor de crestere


 

REGIO programul operational regional: fonduri pentru dezvoltarea polilor de crestere


(28.11.2008)

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza saptamana viitoare, cererea deschisa de proiecte, pentru Axa 1 a Regio-Programul Operational Regional „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de crestere”.

In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza:

*                  reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), national si local, din mediul urban);

*                  dezvoltarea durabila a mediului de afaceri;

*                  reabilitarea infrastructurii sociale.

*                 
Aceasta cerere deschisa se adreseaza celor 7 municipii desemnate ca poli de crestere prin H.G. nr.998/2008 pentru desemnarea polilor de crestere si a polilor de dezvoltare urbana in care se realizeaza cu prioritate investitii din programele cu finantare comunitara si nationala, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti si Timisoara.

Alocarea financiara orientativa disponibila pentru polii de crestere, pentru perioada 2007-2013 este de 509,38 milioane Euro (FEDER), astfel:

Solicitanti eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt autoritatile publice locale la nivel judetean sau din mediul urban, asociatii pentru dezvoltare intercomunitara, parteneriate intre unitatile administrativ teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale).

Incepand cu data de 5 decembrie a.c., cele sapte Agentii pentru Dezvoltare Regionala pot primi cereri de finantare. Ghidul solicitantului poate fi consultat pe
www.inforegio.ro.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!