ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Cuantumul platilor directe unice pentru agricultori, stabilit de Guvern


 

Cuantumul platilor directe unice pentru agricultori, stabilit de Guvern


(28.11.2008)

Guvernul a adoptat in sedinta de marti o hotarare privind stabilirea pentru anul 2008, a cuantumului platilor directe unice pe suprafata, al platilor nationale directe complementare in sectorul vegetal, al platilor pentru culturi energetice si al platilor separate pentru zahar, care se acorda in agricultura.

Aplicarea masurilor prevazute de acest act normativ va permite beneficiarilor platilor sa-si elaboreze propriul plan de afaceri si program de dezvoltare pe termen scurt si mediu, adaptate cerintelor pietei.

Actul normativ stabileste pentru anul 2008, pentru fiecare schema de piata un cuantum indicativ de plata pe hectar, conform sumelor alocate cu aceasta destinatie de la bugetul de stat si plafoanele maximale aprobate Romaniei de catre Comisia Europeana.

Acordarea platilor se face prin aplicarea urmatoarelor scheme:

-Schema de plata unica de suprafata

-Plati nationale directe complementare in sectorul vegetal

-Schema de plata pentru culturi energetice

-Schema de plata separata pentru zahar

Beneficiarii platilor efectuate in cadrul schemelor de plata sunt prevazuti in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare, care se acorda in agricultura incepand cu anul 2007 si pentru modificarea art. 2al Legii nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 139/2007.

Cuantumul maxim al platilor pentru anul 2008, care se acorda in cadrul schemelor de plata, este prevazut in anexa care face parte integranta din aceasta hotarare.

Platile se fac in lei, la cursul de schimb de 3,7413 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Central Europeana in data de 30 septembrie 2008.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!