ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a modificat Codul Silvic


 

Guvernul a modificat Codul Silvic


(27.11.2008)

Guvernul a aprobat in sedinta de ieri o Ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Legii 46/2008- Codul Silvic.

Noile reglementari asigura cadrul legal pentru a permite reducerea suprafetei fondului forestier national pentru explorarea si exploatarea resurselor de petrol si gaze naturale, pentru realizarea retelelor de comunicatii si a retelelor de apa potabila.

O alta prevedere ii vizeaza pe operatorii economici care au avut aprobari de ocupare temporara a terenurilor din fondul forestier national, nu le-au restituit apte de a fi impadurite, insa solicita noi aprobari de ocupare.

Astfel, noile reglementari precizeaza ca este interzisa aprobarea ocuparii temporare de terenuri din fondul forestier national pentru operatorii economici care nu au redat circuitului silvic terenurile forestiere ocupate anterior in cadrul aceluiasi ocol, terenuri apte de a fi impadurite. Exceptie fac situatiile de urgenta.

Perioada de timp pentru care poate fi aprobata ocuparea temporara de terenuri din fondul forestier, este de maximum 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pe perioade succesive de maximum 10 ani.

 

Sursa : Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!