ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a adoptat rectificarea bugetului consolidat pe anul in curs


 

Guvernul a adoptat rectificarea bugetului consolidat pe anul in curs


(26.11.2008)

„Vreau sa subliniez insa ca deficitul bugetar va ramane neschimbat, la tinta de 2,3 %, asa cum am stabilit anterior, considerand ca se realizeaza cheltuielile prevazute. Prin urmare, realocarile de fonduri nu vor avea niciun impact financiar asupra deficitului bugetar”, a subliniat primul-ministru.

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a primit cea mai importanta alocare, de 1.085,6 milioane de lei, suma care este necesara pentru plata unor drepturi sociale, cum ar fi drepturile persoanelor cu handicap sau pensiile pentru agricultori.

Alte ministere care au beneficiat de majorari de sume sunt Ministerul Sanatatii Publice, care a primit 70 milioane lei pentru plata drepturilor personalului, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, caruia i-au fost alocate 33 milioane lei tot pentru plata unor drepturi ale personalului.

O alta directie a rectificarii bugetare operate astazi a vizat suplimentarea bugetelor autoritatilor locale, pe toate judetele si municipiul Bucuresti. Suma totala suplimentara alocata bugetelor locale este de 570 milioane de lei si este destinata finantarii unor cheltuieli ce revin autoritatilor locale, respectiv pentru plata majorata cu 9% incepand cu octombrie a salariilor profesorilor din invatamantul preuniversitar. Sumele necesare pentru finantare se asigura, prin redistribuire, de la Ministerul Educatiei, fondurile ramanind in cadrul actiunii de educatie.

Primul-ministru a mai precizat ca in termen de 5 zile, fiecare minister si institutie publica ordonator de credite va comunica Ministerului Economiei si Finantelor detalierea sumelor propuse pentru diminuare.
 

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!