ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Lansare Axa 1, Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- poli urbani de crestere, D.M.I. 1.1. sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbana"


 

Lansare Axa 1, Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- poli urbani de crestere, D.M.I. 1.1. sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbana"


(25.11.2008)

Joi, 20 noiembrie 2008, a fost lansata cererea deschisa de proiecte, cu depunere continua, pentru Axa 1 a Regio (Programul Operational Regional 2007-2013) „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbana”.
Aceasta cerere deschisa se adreseaza celor 13 orase/municipii desemnate ca poli de dezvoltare urbana prin H.G. nr.998/2008 pentru desemnarea polilor de crestere si a polilor de dezvoltare urbana in care se realizeaza cu prioritate investitii din programele cu finantare comunitara si nationala, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv:  Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Targu Mures.
In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza:
- reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), national si local, din mediul urban);
- dezvoltarea durabila a mediului de afaceri; 
-  reabilitarea infrastructurii sociale.


Solicitanti eligibili in cadrul acestui sub-domeniu pot fi:
- unitatile administrativ teritoriale din mediul urban (respectiv cele 13  orase/municipii), reprezentate de autoritatile administratiei publice locale;
- asociatii de dezvoltare intercomunitara
- parteneriate intre unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) desemnate ca poli de dezvoltare urbana si judet.

Mentionam faptul ca depunerea Planurilor integrate de dezvoltare urbana si a cererilor de finantare pentru proiectele prin care se vor implementa aceste planuri se poate face incepand cu 2 decembrie 2008.
Ghidul solicitantului pentru aceasta cerere deschisa este disponibil pe site-ul nostru, sectiunea Programului Operational Regional/Ghidul solicitantului sau pe site-ul
www.inforegio.ro.

Pentru regiunea noastra, alocarea financiara orientativa disponibila pentru aceasta prima cerere de proiecte este de 38,80 milioane Euro.

 Sursa: ADR Muntenia

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!