ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ajutoare financiare pentru familiile afectate de inundatii


 

Ajutoare financiare pentru familiile afectate de inundatii


(24.11.2008)

Proprietarii locuintelor afectate de calamitatile naturale din luna iulie produse in judetele Bacau, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava vor primi din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului pentru 2008 ajutoare banesti in valoare totala de 1.539.000 lei pentru a-si repara, reabilita sau reconstrui locuintele in regie proprie.
Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri alocarea acestei sume suplimentare ca urmare a actualizarii inventarului locuintelor afectate de calamitati naturale.
De acesti bani vor beneficia proprietarii a 949 de case din judetul Bacau, 318 din judetul Botosani, 494 din judetul Iasi, 737 din judetul Maramures, 1.031 din judetul Neamt si 2.529 din judetul Suceava.
Banii se acorda esalonat proprietarilor pentru achizitia de materiale - altele decat materialele principale asigurate in mod centralizat, pentru plata prestatorilor de servicii si executantilor specializati, precum si pentru transportul materialelor principale de constructii de la depozitele nominalizate de institutia prefectului si de autoritatile administratiei publice locale la punctele de lucru.
Programul de reparare/reabilitare si reconstruire a locuintelor afectate de calamitatile naturale din luna iulie 2008, pentru care s-au alocat anterior ajutoare banesti in valoare totala de 10.276.000 lei, prin Hotararea Guvernului nr. 865/2008, are in vedere si realizarea de catre proprietari a acestor lucrari, in regie proprie.
De asemenea, Guvernul a decis in sedinta de miercuri sa suplimenteze cu suma de 73.000 lei bugetele locale ale unor unitati administrativ-teritoriale din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava, pentru a finanta unele actiuni ale consiliilor locale de reabilitare sau demolare si reconstruire a locuintelor grav afectate de inundatiile produse in luna iulie 2008.
Banii se aloca din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului si vor fi utilizati pentru:
 Lucrari de demolare si reconstructie
ü a locuintelor distruse, inclusiv transportul materialelor principale de constructii de la depozite la punctele de lucru
 Lucrari de reabilitare a
ü locuintelor cu avarii la sistemul structural, inclusiv transportul materialelor principale de constructii de la depozite la punctele de lucru

Informatii de background
Programul de reparare/reabilitare si reconstruire a unor locuinte afectate de calamitatile naturale produse in luna iulie 2008 a fost aprobat prin HG nr. 801/2008.
 

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!