ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(19.11.2008)

Revista Presei 19.11.2008

Guvernul discuta astazi masurile incluse in planul anti-criza

Guvernul discuta astazi masurile incluse in planul anti-criza. Acestea vizeaza stimularea investitiilor si crearea de locuri de munca. Tot astazi, executivul va analiza si posibila suspendare a taxei de poluare auto pentru masinile noi, in scopul stimularii industriei autohtone.

Sursa: The Money Channel

Wall Street inchide cu usoare cresteri, pe o piata cu volatilitate ridicata

Volatilitate ridicata pe bursele americane marti, dupa declaratiile oficialilor Henry Paulson si Ben Bernanke. Indicele Dow Jones inchis sedinta de tranzactionare cu o apreciere de peste 150 de puncte, indicele S&P500 s-a apreciat si el cu aproape 1%, iar indicele Nasdaq a urcat cu doar 1 punct fata de inchiderea de luni.
Secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, a declarat in fata parlamentarilor ca planul american de salvare a sistemului financiar nu este un panaceu pentru toate problemele economice. Reactia lui Paulson este o urmare a multiplicarii cererilor de ajutor venite din partea diferitelor sectoare industriale, mai ales a celui auto.

Sursa: The Money Channel

Vesti proaste pentru firmele care au nevoie de bani

Recesiunea care a lovit economiile din Vest si ultimele anunturi ale agentiilor de rating si-ar putea uni fortele pentru a lasa la anul fara finantare o buna parte din companiile autohtone.Cand ne-au retrogradat ratingul de tara, analistii de la Standard&Poor’s si Fitch au mentionat, printre altele, ca Romania are un deficit de cont curent care continua sa se mareasca, alimentat de „avansul excesiv al sectorului de creditare“.

Sursa : Capital

Se cauta functionari publici

In trimestrul III 2008, rata locurilor de munca vacante a fost de 2,06%, in crestere cu 0,04 puncte procentuale fata de trimestrul precedent si in scadere cu 0,11 puncte procentuale fata de acelasi trimestru al anului 2007, potrivit datelor Institutului National de Statisitica.

Cel mai mare numar de posturi vacante s-a inregistrat in activitatile din administratia publica (6,09%), la mica distanta fiind cele din sanatate si asistenta sociala (5,84%).

 

Sursa: Capital

Hotelierii resimt efectele crizei economice

Intensificarea concurentei si criza financiara internationala au determinat scaderea cu 14,2% a ratei de ocupare a hotelurilor autohtone, pana la 61,2%, plasand Bucurestiul pe locul doi intre orasele europene la scaderea gradului de ocupare, arata ultimul studiu al companiei de audit si consultanta Deloitte. Astfel, dintre capitalele europene, doar capitala falimentarei Islande, Reykjavik, a devansat Bucurestiul in ce priveste rata de scadere a numarului de vizitatori din hoteluri (-24,9%).

 

Sursa: Romania Libera

Impozitul scade cu 5% daca este achitat in avans

 Valoarea impozitelor datorate de contribuabili va fi redusa cu 5% de la inceputul anului viitor, daca taxele bugetare vor fi achitate cu cel putin zece zile inainte de termenul de plata, a declarat ieri presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu. Facilitatea va fi introdusa de Guvern printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Codului de Procedura Fiscala.
"Aceasta masura este reducerea cu cinci puncte procentuale a valorii impozitelor si taxelor datorate de contribuabili, atat persoane fizice autorizate, cat si persoane juridice, pentru plata cu cel putin zece zile inainte de termenele de plata", a spus Chitoiu.

 Sursa: Romania Libera

 Bancile vor cere BNR sa modifice regulamentul de creditare

Bancile comerciale vor cere Bancii Nationale sa modifice regulamentul de creditare, pentru a debloca situatia actuala. Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, atrage atentia ca noile conditii de creditare au blocat imprumuturile ipotecare. In opinia sa, renuntarea la aceste conditii ar fi o masura binevenita.
Potrivit noului regulament al BNR, bancile trebuie sa calculeze gradul de indatorare a populatiei pe baza veniturilor declarate la fisc in anul anterior, si nu in functie de adeverinta de salariu sau alte documente care atesta veniturile actuale.

Sursa: Euractiv

 

Acord pentru Cernavoda

Acordul pentru infiintarea companiei care va construi reactoarele 3 si 4 de la cen­trala atomica de la Cerna­voda va fi semnat maine de catre Nuclearelec­trica si cei sase investitori selectati de autori­tati pentru a participa la pro­iect, au declarat surse guver­namentale, transmite Mediafax.

"Acordul de asociere va fi semnat in 20 noiembrie (n.r. - joi) cu toti cei sase investitori.

Sursa: Ziua

Companiile europene sar in ajutorul furnizorilor

Companiile europene, in special cele din industria auto si aerospatiala, au luat deja masuri care sa asigure supravietuirea furnizorilor lor pe timp de criza. Grupuri ca Daimler, EADS, VT Group, Volkswagen, dar si Safran au anuntat deja ca vor oferi finantare companiilor care se ocupa de livrarea pieselor necesare productiei lor.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!