ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(14.11.2008)

Revista Presei 14.11.2008

Salarii mai mari pentru angajatii din sanatate

Salariile din sanatate vor creste in 2009 cu pana la 25 la suta pentru cei cu venituri mici. Federatia Sanitas va semna astazi acordul cu Ministerul Sanatatii.In plus, cadrele medicale vor primi sporuri mai mari si o prima de vacanta anuala. Majorarile salariale vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009.

Sursa: Evenimentul Zilei

Suntem codasii Europei in sanatate

Romania are unul dintre cele mai slabe sisteme de sanatate din Europa, potrivit unui raport lansat ieri la Bruxelles.
Indexul European de Sanatate pentru 2008 claseaza tara noastra pe locul 27 din 31 de state analizate, inaintea Bulgariei, dar mult in urma Ungariei. „Performanta“ este mai slaba decat cea de anul trecut cand eram pe pozitia 25.

Sursa: Evenimentul Zilei

Wall Street isi revine spectaculos pe finalul sedintei

Dupa ce a deschis pe verde, iar apoi principalii indici au trecut pe pierderi, bursa de la New York scadea la jumatatea sedintei cu pierderi semnificative. Spre final, indicii si-au revenit spectaculos inregistrand cresteri de peste doua procente.
Indicele Dow Jones castiga 2,14%, 177,45 puncte, pana la 8.460,11 puncte. Nasdaq crestea cu 2,30%, 34,52 puncte, la 1.533,73 puncte .

Sursa : The Money Channel

Explozie a taxelor in 2009. Noul guvern va fi obligat sa urce cota unica la 19% pentru a face fata crizei

Noul executiv de dupa alegeri va trebui sa creasca in 2009 toate taxele, inclusiv cota unica, la nivelul de 19%, pentru a face fata crizei care va afecta economia romaneasca, in conditiile diminuarii productiei si a cresterii somajului, au declarat, ieri, surse din BNR, citate de NewsIn. Potrivit reprezentantilor BNR, deficitul bugetar se va apropia de sau chiar va depasi 3% din PIB in 2008.

Sursa: Gardianul 

Licentele de taximetrie s-au amanat la o data neprecizata

La intalnirea de ieri cu reprezentantii taximetristilor, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca va incerca sa mareasca numarul licentelor de transport pentru operatorii de taxi, motivand ca „legea taximetriei nu este permisibila”. Totodata, a mai precizat ca a dispus intocmirea unui nou studiu din care sa rezulte cererea reala de licente care va fi confruntat cu studiul vechi deja efectuat, aratand ca in functie de rezultate si cerinta sociala va incerca sa mareasca numarul autorizatiilor de taxi.

Sursa: Gardianul

Tot mai multe companii din Romania lovite de criza economica mondiala 

Mai multe companii din Romania au anuntat ca isi intrerup activitatea de productie, ca efect direct al adancirii crizei economice internationale cu implicatii nemijlocite asupra situatiei productive din tara. Dupa anuntul Societatii Automobile Dacia privind intreruperea productiei in zilele de 13 si 14 noiembrie si apoi in intervalul 20 noiembrie - 7 decembrie, ca 'urmare a degradarii situatiei pe pietele auto', atat la export cat mai ales pe piata din Romania, alte companii precum Rafinaria Arpechim a anuntat si ea intreruperea de astazi a productiei la sectia de piroliza, ca urmare a deciziei principalului beneficiar - societatea Oltchim Ramnicu-Valcea - de a reduce activitatea cu 40%.

Sursa: Euractiv

MDLPL propune elaborarea unui program national pentru finantarea proiectelor de infrastructura regionala si locala de transport 

Guvernul a aprobat in ultima sedinta nota inaintata de ministrul dezvoltarii, Laszlo Borbely, privind Programul National de Investitii in Infrastructura Regionala si Locala de Transport. Prin acest document, MDLPL propune aprobarea elaborarii si implementarii unui program national de investitii in proiecte de infrastructura de transport, prin care sa se finanteze proiectele pregatite pentru Programul Operational Regional.

Sursa: Euractiv

22 orase se intrec pentru fonduri pentru dezvoltare urbana

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a lansat, joi, la nivel regional, cererea deschisa de planuri integrate si proiecte pentru Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere" a Programului Operational Regional, domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", sub-domeniul "Centre urbane".

Sursa: Euractiv

AVAS instituie un "fond de criza" pentru a scapa de faliment companiile de stat

Din cauza inrautatirii conditiilor economice de pe piata interna, care pare a fi tot mai afectata de criza, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis sa constituie un fond de criza din care sa finanteze companiile din portofoliu.
Pentru acest lucru, s-a redactat deja un proiect de ordonanta de urgenta care sa permita acordarea unui ajutor financiar catre companiile care se confrunta cu probleme de lichiditati.

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!