ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(12.11.2008)

Revista Presei 12.11.2008

 

Tablou la zi al finantarilor europene

 

Prea putine fonduri post-aderare pentru proiectele mici ale firmelor? Prea multe pentru proiectele mari de infrastructura? Suna putin ciudat, parca ar trebui formulate invers intrebarile... Paradoxal, asa par sa stea lucrurile pe la noi. Analizand atent situatia proiectelor si programelor, dupa aproximativ un an de lansari si evaluari, se contureaza un tablou interesant al finantarilor europene in Romania.

In urma a numeroase "senzatii tari", adica sesiuni de cereri de proiecte in premiera, in majoritatea cazurilor, incepe sa se despinda concluzia ca presa nu si-a racit gura degeaba cu informarea: au fost elaborate foarte multe proiecte.

 

Sursa: Euractiv

 

BNR va colabora cu ministerul Agriculturii pentru a creste increderea bancilor in sectorul agricol

 

Banca Nationala a Romaniei va colabora cu ministerul Agriculturii in vederea cresterii increderii bancilor in sectorul agricol, care are nevoie de creditare, inclusiv pentru cofinantarea proiectelor cu bani de la UE.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, s-a intalnit, marti, la sediul bancii centrale cu ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos. "Am discutat un pic despre perspective. Dansul a spus, asa cum a mai anuntat, ca va fi stimulata, pe viitor, creditarea in lei, iar acesta e un lucru bun si pentru agricultra", a declarat Ciolos, la finalul intalnirii.

 

Sursa: Euractiv

 

Herbert Boesch, europarlamentar austriac: Prelungirea programului SAPARD dovedeste ineficienta lui

 

Guvernele nationale trebuie sa garanteze in scris implementarea si cheltuirea corecta a fondurilor UE, iar prelungirea programului SAPARD la trei ani dupa aderarea Romaniei dovedeste ineficienta lui, a declarat presedintele comisiei de control bugetar din PE, Herbert Boesch.

"Statele membre trebuie sa-si asume raspunderea pentru cheltuirea corecta a fondurilor europene," a spus Boesch astazi, dupa prezentarea raportului Curtii Europene de Conturi, sustinand ideea semnarii unei declaratii de catre fiecare stat membru in parte prin care sa garanteze implementarea si cheltuirea corecta a fondurilor europene.

 

Sursa: Euractiv

 

Drumuri din Iasi, modernizate cu 30 mil. Euro

 

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii a semnat, luni, doua contracte in valoare de 110 mil. lei (aproximativ 29,5 mil. euro), in vederea reabilitarii si modernizarii a doua drumuri judetene din regiunea de dezvoltare Nord-Est. Primul contract, in valoare de 51 mil. lei, vizeaza DJ 208, limita judetului Neamt - Iasi - limita judetului Suceava, iar durata proiectului este de 29 de luni.

 

Sursa: Curierul National

 

CNADNR a inscris patru proiecte POS-Transport

 

Autoritatea de Management POS-Transport a primit de la CNADNR patru proiecte majore, care ar putea atrage 250 mil. euro finantare prin fonduri europene, din care trei proiecte sunt in evaluarea Comisiei Europene, a declarat ieri, pentru NewsIn, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Barna Tanczos.
"Bugetul total al POS-T pentru perioada 2007-2013 este de aproximativ 5,7 mld. euro.

 

Sursa: Curierul National  

 

Europa, saracita de criza, lasa exportatorii romani fara clienti

 

Firmele romanesti care produc pentru export vor suferi crunt din cauza crizei internationale pentru ca vor pierde o mare parte dintre comenzi. Per total, numai in urmatoarele luni, se estimeaza ca cererea de produse de export va scadea cu 10% pana la 30%, conform Consiliului de Export. Firmele care produc pentru export vor fi nevoite sa restranga sau sa opreasca activitatea si, in cele din urma, sa dea afara o parte dintre angajati, in cazul in care vor reusi astfel sa evite falimentul.

Criza a redus pofta de importuri a europenilor

 

Sursa: Gandul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!