ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » In data de 10 noiembrie 2008 a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor intalnirea dintre domnul ministru Ludovic ORBAN si domnul Livio HŰRZELER, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania.


 

In data de 10 noiembrie 2008 a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor intalnirea dintre domnul ministru Ludovic ORBAN si domnul Livio HŰRZELER, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania.


(11.11.2008)

Scopul principal al intalnirii l-a reprezentat semnarea „Acordului intre Guvernul Romaniei si Consiliul Federal Elvetian privind serviciile aeriene”.
Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe marginea situatiei economice actuale si au analizat posibilitatile de cooperare intre cele doua state in plan general si in domeniul transporturilor in particular. Au fost remarcate beneficiile bilaterale pe care le confera noul acord si posibilitatile de dezvoltare a relatiilor in domeniul transporturilor aeriene. De asemenea, cei doi oficiali au apreciat ca actualizarea cadrului juridic in acest domeniu se impunea in contextul politicii de liberalizare a transporturilor aeriene pe plan european si mondial, noul text de acord oferind cadrul adecvat pentru desfasurarea transporturilor aeriene intre si dincolo de teritoriile Romaniei si, respectiv, Elvetiei.
Noul acord aerian modifica sau inlocuieste clauzele esentiale din Acordul aerian romano – elvetian in vigoare (1967) referitoare la desemnarea si autorizarea operatorilor aerieni, revocarea si suspendarea autorizatiilor de operare, siguranta si securitatea aviatiei civile, transmiterea programelor de operare, solutionarea diferendelor.
„Acordul intre Guvernul Romaniei si Consiliul Federal Elvetian privind serviciile aeriene” contine clauzele standard comunitare si se conformeaza prevederilor Regulamentului (EC) nr. 847/2004 al Parlamentului European si al Consiliului referitor la negocierea si implementarea acordurilor privind serviciile aeriene intre Statele Membre si State terte.
Acordul va intra in vigoare atunci cand cele doua Parti Contractante isi vor notifica una alteia indeplinirea formalitatilor lor constitutionale cu privire la incheierea si intrarea in vigoare a acordurilor internationale. La intrarea sa in vigoare Acordul va inlocui „Acordul intre Republica Socialista Romania si Confederatia Elvetiana cu privire la transporturile aeriene civile” incheiat la 14 iulie 1967.

Sursa: Ministerul Transporturilor

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!