ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ministerul Internelor si Reformei Administrative a primit Decizia finala a Comisiei Europene


 

Ministerul Internelor si Reformei Administrative a primit Decizia finala a Comisiei Europene


(07.11.2008)

Ministerul Internelor si Reformei Administrative a primit, la data de 31.10.2008, Decizia finala a Comisiei Europene, prin intermediul careia Programul General “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii” (2007-2013) a fost aprobat. In cadrul acestui Program strategic au fost aprobate si programele anuale 2007 si 2008 privind Fondul European de Integrare a strainilor din tarile terte si finantarea pentru 2007 si 2008 din acest fond.

Suma totala alocata din Fondul European de Integrare a Strainilor din tarile terte pentru anul financiar 2007, sub forma de finantare este de 761.525, 37 EURO, iar pentru anul financiar 2008, este 780.702, 90 EURO.

Autoritatea responsabila pentru fondurile din cadrul Programului General este Directia Generala Afaceri Europene si Relatii Internationale a M.I.R.A. Oficiul Roman pentru Imigrari, in calitate de Autoritate Delegata de Contractare si Plata pentru fondurile din cadrul Programului General, va proceda in perioada urmatoare la intocmirea instructiunilor pentru potentialii beneficiari interesati, respectiv: ONG-uri, autoritati nationale, regionale sau locale, alte organizatii non-profit, societati de drept public sau privat sau organizatii internationale.

Obiectivul general al Fondului European de Integrare este sprijinirea eforturilor depuse de statele membre de a permite strainilor din tarile terte cu origini economice, sociale, culturale, religioase, lingvistice si etnice diferite sa intruneasca conditiile de rezidenta si de a inlesni integrarea acestora in societatile europene.

Sursa: Mira

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!