ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Protocol Ministerul Transporturilor- CFR incheiat


 

Protocol Ministerul Transporturilor- CFR incheiat


(07.11.2008)

In data de 06.11.2008, urmare a  discutiilor care au avut loc intre ministrul Transporturilor Ludovic Orban si reprezentantii  confederatiilor sindicale - Confederatia Nationala Sindicala Meridian si Federatia Nationala Miscare Comercial, la solicitarea Confederatiei Nationale Sindicale Meridian, partile semnatare au incheiat un protocol prin care au convenit  asupra urmatoarelor aspecte:

1.       Programul de eficientizare a structurii a C.N. CFR S.A. va fi dezbatut cu liderii de sindicat si va avea aplicabilitate in cursul trimestrului I al anului 2009.

2.       Ministrul Transporturilor va prezenta Guvernului, la prima sedinta, O.U.G. prin care infrastructura feroviara va beneficia de acelasi tratament ca si infrastructura rutiera, respectiv va beneficia de transferuri de la bugetul de stat pentru modernizarea si mentenanta retelei feroviare.

3.       Aprobarea in doua saptamani a ordinelor care reglementeaza autorizarea si verificarea periodica a personalului din calea ferata.

4.       La negocierea Contractului Colectiv de Munca pe 2009 se vor elimina discriminarile salariale intre companiile din sistem.

 Sursa: Ministerul Transporturilor

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!