ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » REGIO- Programul Operational: Fonduri pentru dezvoltarea centrelor urbane


 

REGIO- Programul Operational: Fonduri pentru dezvoltarea centrelor urbane


(07.11.2008)

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza joi, 6 noiembrie a.c., cererea deschisa de proiecte, cu termen limita de depunere, pentru Axa 1 a Regio-Programul Operational Regional „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”,sub-domeniul „Centreurbane”.

In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza:

-reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica  urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial - UNESCO, national si local, din mediul urban); dezvoltarea durabila a mediului de afaceri;

-reabilitarea infrastructurii sociale.
Alocarea financiara disponibila pentru aceasta prima cerere de proiecte este de 503,60 milioane Euro, astfel:

Solicitantii eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt autoritatile publice locale din mediul urban, parteneriate intre acestea sau asociatii de dezvoltare intercomunitara.

Aceasta cerere deschisa de proiecte se adreseaza centrelor urbane, respectiv oraselor/municipiilor cu peste 10.000 de locuitori, cu exceptia polilor de crestere (Iasi, Constanta, Ploiesti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov) si a polilor de dezvoltare urbana (Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures), pentru care cererile deschise de proiecte se vor lansa la o data ulterioara.

Incepand cu data de 2 decembrie a.c., cele opt Agentii pentru Dezvoltare Regionala pot primi cereri de finantare pana pe data 31 martie 2009, ora 16.00. Ghidul solicitantului poate fi consultat pe
www.inforegio.ro.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!