ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Lansarea celui de-al doilea apel de proiecte Interreg IVC - forumul cooperarii interregionale - 27-28 octombrie 2008, Lille, Franta


 

Lansarea celui de-al doilea apel de proiecte Interreg IVC - forumul cooperarii interregionale - 27-28 octombrie 2008, Lille, Franta


(31.10.2008)

In perioada 27-28 octombrie 2008, a avut loc la Lille, Franta cea de-a doua editie a Forumului Cooperarii Interregionale. Cu aceasta ocazie, a fost lansat cel de-al doilea apel de proiecte INTERREG IV C. Termenul de depunere al proiectelor este 30 ianuarie 2009.

Au fost prezenti reprezentati ai autoritatilor de la nivel local, regional si national, precum si ai Parlamentului European si ai Comitetului Regiunilor. Evenimentul a reunit organizatii care sustin rezolvarea unor probleme comune, oferindu-le sprijin in dezvoltarea si promovarea unor noi idei de proiect.

Au avut interventii Daniel Percheron, Presedintele Regiunii Nord Pas de Calais, Jan Olbrzcht, membru al Parlamentului European, Michel Delebarre, prim vice-presedinte al Comitetului Regiunilor si Jean-Pierre Jouzet, Secretarul de Stat francez pentru Afaceri Europene.

Anul acesta, o atentie deosebita a fost acordata participantilor din Romania si Bulgaria, avand in vedere faptul ca aceste doua state sunt la prima lor participare ca parteneri in cadrul unui program de cooperare interregionala. In acest context, MDLPL, in calitate de Autoritate Nationala, a organizat un stand de prezentare, oferind participantilor informatii privind activitatea Punctului National de Contact, eligibilitatea partenerilor romani, modalitati de identificare de parteneri in Romania, strategiile dezvoltate la nivel national si regional.

Programul de Cooperare Interregionala INTERREG IV C se adreseaza autoritatilor publice si persoanelor juridice de drept public din toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene, la care se adauga alte doua state europene, partenere cu statut special: Norvegia si Elvetia. Acest program urmareste cresterea eficacitatii politicilor de dezvoltare regionala si a contributiei acestora la modernizarea economica si intarirea competitivitatii in Europa, in domeniile inovarii, economiei cunoasterii, mediului si prevenirii riscului prin mijloace de cooperare interregionala. Proiectele de cooperare interregionala nu finanteaza investitii ci transferul de cunostinte si bune practici precum si dezvoltarea de noi instrumente in domeniile mentionate.

In urma primului apel de proiecte au fost selectate 41 de proiecte, dintre care 17 au participare romaneasca.

Ghidul aplicantului precum si toate prezentarile sustinute in cadrul evenimentului vor fi disponibile in format electronic pe pagina web dedicata programului: www.interreg4c.eu.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!