ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Au fost semnate primele contracte finantate prin Regio - Programul Operational Regional in Regiunea Vest


 

Au fost semnate primele contracte finantate prin Regio - Programul Operational Regional in Regiunea Vest


(28.10.2008)

Au fost semnate primele contracte finantate prin REGIO - Programul Operational Regional in Regiunea Vest László Borbély, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, a semnat astazi, 27 octombrie, la Timisoara, impreuna cu Nicolae Iotcu – presedinte al Consiliului Judetean Arad, Constantin Ostaficuc - presedinte al Consiliului Judetean Timis, Costel Avram – vice-presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Gheorghe Nicolae Mehelean – primar al orasului Ineu, primele cinci contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 din Regiunea Vest.

„Am pornit acest program acum mai bine de un an, in iulie 2007, si este un program operational care s-a miscat repede, dovada si semnarea celor cinci contracte de finantare de astazi.
Avem multe proiecte depuse si sper sa incepem sa cheltuim acesti bani cat mai repede in folosul regiunilor. In momentul de fata sunt depuse proiecte in valoare de 2,2 miliarde EUR din care am contractat deja proiecte in valoare de 269,3 milioane de EUR. Pana la sfarsitul anului se vor incheia contracte cu o valoare de peste 800 milioane EUR” a declarat ministrul László Borbély.

Cele cinci contracte se inscriu in domeniul de interventie 2.1 Reabilitarea si Modernizarea Retelei de Drumuri Judetene, Strazi Urbane - inclusiv Constructia/Reabilitarea soselelor de centura si au fost semnate la sfarsitul Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional desfasurat in Regiunea Vest. La eveniment au mai participat Anastasioss Bougas, seful Unitatii Romania a DG Regio-Comisia Europeana si Anna Horváth, secretar de stat in MDLPL.

„Vreau sa va felicit pentru organizarea descentralizata a acestor comitete de monitorizare si pentru eforturile intregii echipe din minister, de accelerare a implementarii, de lansare efectiva a acestui program. Sunt convins ca 2009 va fi un an excelent in ceea ce priveste implementarea Fondurilor Structurale in Romania” a declarat Anastasioss Bougas.

Contractele de finantare semnate astazi la Timisoara au o valoare totala de 191.167.168,11 RON – adicapeste 53 milioane de euro si vor finanta proiecte in cadrul carora se vor reabilitapeste 90 de kilometri de drumuri din Regiunea Vest:

*                  „Centura Sud Ineu” - depus de Consiliul Local Ineu, in valoare totala de 16.949.545 RON

*                  „Modernizare tronson Julita – Madrigesti, componenta a traseului turistic E68 Moneasa” – depus de Consiliul Judetean Arad, in valoare totala de 56.324.534 RON

*                  „Modernizare DJ 668: DN 66 – Bucium Orlea – Gantaga, km 1+200 – 9+200”– depus de Consiliul Judetean Hunedoara, in valoare totala de 13.029.774,85 RON

*                  „Reabilitare DJ 682 limita judet Arad – Periam – Saravale – Sannicolau Mare, L=24 km” – depus de Consiliul Judetean Timis, in valoare totala de 43.332.708,11 RON

*                  „Reabilitare drum judetean DJ 592, Buzias – Lugoj, km 25+000 – 54 + 200, L= 29,2 km”, depus de Consiliul Judetean Timis, in valoare totala de 61.530.636,15 RON


In cadrul Comitetului de Monitorizare a POR s-au discutat aspecte legate de stadiul implementãrii Programului Operational Regional, perspectivele financiare si rezultatele evaluarii conformitatii sistemului de management ale POR. A fost analizat stadiul proiectelor de asistenta tehnica finantate de Comisia Europeana si au fost prezentate recomandarile Comisiei Europene privind Raportul Anual de Implementare pentru 2007.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!