ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Plati


 

Plati


(27.10.2008)

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – prin directiile agricole si de dezvoltare rurala judetene – va incepe efectuarea platilor aferente cererilor depuse si aprobate in prima decada pentru primirea ajutorului de minimis privind infiintarea culturilor agricole in toamna anului 2008, incepand cu data de 28 octombrie a.c.

Suma alocata platii ajutorului de minimis pentru prima decada este de 79,1 milioane lei, din suma totala de 235,7 milioane lei.

Amintim faptul ca sprijinul financiar pentru ajutorul de minimis este de 200 lei/ha, pentru o suprafata cuprinsa intre minim 1 ha - maxim 120 ha pe exploatatie; suma maxima a sprijinului financiar reprezentand „ajutorul de minimis” neputand depasi 7500 euro pentru fiecare beneficiar.

Termenul limita de depunere a cererilor de sprijin financiar prevazut de schema de ajutor minimis este 15 noiembrie 2008, inclusiv; depunerile de cereri, respectiv platile catre beneficiari facandu-se pe decade.

De asemenea, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – va face platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovina, transa I, valoarea sprijinului fiind de 350 lei/exploatatie cu minim 3 capete bovine, incepand cu data de 28 octombrie a.c. Valoarea transei aferenta unei parti din dosarele aprobate de APIA este de 150,5 milioane lei, din suma totala de aprox. 900 milioane lei, prevazuta pentru subventiile din zootehnie pentru bovine, caprine si ovine. Platile pentru ovine si caprine urmeaza a fi efectuate in decursul lunii noiembrie.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va face, in continuare, platile catre fermieri, pe masura ce dosarele depuse de acestia vor fi aprobate de catre directiile agricole si de dezvoltare rurala judetene, in cazul ajutorului minimis.

Biroul de presa al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!