ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(23.10.2008)

Revista Presei 23.10.2008

 

Credibilitatea unui proiect in evaluare

 

In cadrul seriei de dialoguri incepute in numerele anterioare din "euROpeanul", au fost abordate criteriile de evaluare si elementele care dau credibilitatea unui proiect in ochii evaluatorului. In cadrul procesului de evaluare, capacitatea, relevanta si bugetul sunt, fara indoiala, criteriile cele mai sensibile care genereaza cele mai multe dintre argumentele de respingere ale unor proiecte. Daca despre capacitatea solicitantului de a putea sustine, in mod credibil, implementarea unui proiect am oferit deja detalii, continuam astazi cu amanuntele despre relevanta si buget

Sursa: Europeanul

 

Basescu si Isarescu le dau peste degete bancherilor speculanti

 

BNR arata cu degetul trei banci care vor sa-si acopere pierderile pe spinarea clientilor

Basescu se ia de sistemul „toxic“, „baietii destepti“ scoliti la Harvard si Oxford si de „bancherii corupti“

In aceeasi zi, atat presedintele, cat si guvernatorul i-au atacat dur pe cei care se afla in spatele crizei financiare. Daca Basescu a condamnat fenomenul la nivel mondial vorbind despre „baietii destepti“ scoliti la Harvard si Oxford, putred de bogati si corupti, guvernatorul BNR a vorbit despre „reaua-vointa“ sau „nepriceperea“ sefilor a trei banci romanesti prin intermediul carora speculatorii internationali au atacat piata financiara interna saptamana trecuta.

Sursa: Gandul

 

Bugetul pe 2009, la un curs euro de 3,6 lei

 

Ministrii Cabine­tului Tariceanu nu au reusit ieri sa discute pe mar­ginea proiectului de buget de stat pe anul 2009. Apro­barea bugetului a fost lasata pe saptamana viitoare, dupa ce ministrul Finantelor, Varu­jan Vosganian, va fi revizuit in scadere cheltuielile admini­stratiei publice, inclusiv cele de personal si capital. Calculele facute de Guvern pentru acest proiect sunt raportate la un curs euro de 3,6 lei. Conform proiectului bugetului de stat pe 2009, cheltuielile de personal inregistreaza o crestere cu 1,1% fata de 2008, de la 15,7 miliarde lei la 15,89 miliarde lei,  in timp ce cheltuielile de capital sunt majorate cu 38,2%, de la 8,17 miliarde lei la 11,29 miliarde lei.

 

Sursa: Gandul

 

Nordul Capitalei va avea, in 3 ani, inca 840.000 mp de spatii de birouri

 

Peste 890.000 mp functioneaza deja in nordul Capitalei ca spatii de birouri livrate pana in prezent, incluzand aici si imobile de clasa superioara, dar si spatii renovate si de dimensiune medie, si alti peste 840.000 mp sunt anuntati a se finaliza in 3 ani, sustin reprezentantii companiei Esop, potrivit NewsIn. Conform consultantilor companiei Esop, din punct de vedere al pietei spatiilor de birouri, daca pana in anul 2003-2004 motorul pietei a fost reprezentat de proiectele situate in perimetrul ultracentral, in anii ce au urmat zona de centru-nord (incepand cu Piata Victoriei) si nord (incluzand Baneasa si Pipera) au devenit directia prioritara de dezvoltare.

Sursa: Curierul National

 

Romania, al cincilea deficit bugetar din UE in 2007

 

Romania a avut in 2007 al cincilea mare deficit bugetar la nivelul Uniunii Europene (UE), de 2,6%, in crestere de la 2,2% in 2006, comparativ cu o medie de 0,6% a zonei euro si 0,9% in UE, potrivit Eurostat, informeaza Mediafax.

 

Sursa: Curierul National 

 

Traian Basescu: Criza financiara mondiala este generata de coruptie

 

Criza financiara de la nivel mondial a fost generata de coruptie, iar instrumentele financiare europene precum Banca Mondiala sau Fondul Monetar International s-au dovedit ineficiente sa o previna, a declarat miercuri, la Constanta, presedintele Traian Basescu, potrivit NewsIn.

"O sa mai spun un lucru, pe care il spunem pe ocolite. Nu avem curaj sa il spunem deschis. O mare parte din aceasta criza financiara este generata de coruptie.

Sursa: Euractiv

 

Criteriu verde obligatoriu pentru achizitionarea vehiculelor de catre autoritatile publice

 

propunerea de directiva, adoptata in prima lectura de Parlamentul European, se refera la promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic. Autoritatile publice vor fi obligate sa ia in considerare la achizitionarea vehiculelor nu numai costul acestora, ci si impactul asupra mediului.

Directiva nu se va aplica doar autoritatilor publice, ci se refera si la vehiculele de transport rutier achizitionate de entitati contractante indiferent daca acestea sunt publice sau private. In plus, directiva se aplica si la achizitionarea de vehicule utilizate pentru transportul public, lasand insa statelor membre UE libertatea de a exclude achizitii minore in vederea evitarii unei poveri administrative excesive.

Sursa: Euractiv

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!