ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(22.10.2008)

Revista Presei 22.10.2008

 

Finantarea restrictiva a blocat piata imobiliara

 

 

Inasprirea conditiilor economice i-a obligat pe dezvoltatorii sa adopte o atitudine moderat-optimista, in timp ce clientii, atat investitorii cat si utilizatorii finali, au avut o atitudine de expectativa ceea ce a determinat scaderea numarului tranzactiilor, sustin reprezentantii companiei Atisreal.

 

Sursa: BloomBiz

 

Dolarul va fi cea mai cautata valuta a lumii

 

Analistii prognozeaza: in perspectiva indelungata vom plati pentru un dolar un euro. Reactiile la bursa nu au influentat slabirea dolarului. Dimpotriva - moneda americana continua sa se intareasca. Analistii sunt de parere ca acest trend se va mentine, dar nimeni nu reuseste sa spuna cat timp. "Investitorii isi inchid masiv investitiile pe pietele emergente si isi plaseaza toti banii in dolari" - spune Marcin Bilbin, economist la banca poloneza Pekao SA.

 

Sursa: Euractiv

 

Foamea de lei arunca in aer dobanzile creditelor bancare

Cererea mare de lei, generata de platile catre buget si de solicitarile speculatorilor pe curs, a aruncat dobanzile interbancare la niveluri record, scumpind si creditele.

Dobanzile de pe piata interbancara pentru imprumuturi trecusera de 46% la sfarsitul saptamanii trecute, iar dealerii bancilor spun ca acestea au sanse sa urce chiar mai sus in perioada urmatoare.

Sursa: Capital

 

CE va finanta Programul Operational Comun cu 75 mil. Euro

 

Comisia Europeana a adoptat Programul Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, acesta fiind finantat si implementat in conformitate cu Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) 2007-2013 si va dispune de un buget de 74,8 milioane de euro, informeaza NewsIn. In acest context, potrivit Ministerului Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), aria eligibila a programului cuprinde: judetele Szabolcs-Szatmár-Bereg si Borsod-Abaúj-Zemplén (Ungaria), regiunile Košice si Prešov (Slovacia), judetele Maramures, Satu Mare si Suceava (Romania), regiunile Zakarpatska, Ivano-Frankivska si Chernivetska (Ucraina).

 

Sursa: Curierul National

 

Dobanzile coboara euro spre 3,6 lei

 

Nivelul foarte ridicat al dobanzilor interbancare, care erau ieri de 15,2 - 53,3%, in cazul celor overnight, 15,4 - 49,9% pentru cele one week si 14,1 - 45,3% pentru cele la un an, a asigurat o noua apreciere pentru moneda nationala, euro coborand ieri la 3,6207 lei, cel mai redus nivel al acestei luni, fata de 3,6691 lei, la inceputul saptamanii.

Sursa: Curierul National

 

In octombrie, investitorii initiati au adus 14,5 milioane lei la BVB

 

In octombrie, 14,5 milioane de lei au fost investitiile „initiatilor”

Luna octombrie a consemnat o continuare mai accentuata a procesului de cumparare de actiuni proprii, tendinta inceputa cu cateva luni in urma. Astfel, in cele trei saptamani din luna curenta, valoarea actiunilor cumparate de actionarii majoritari sau de manageri a depasit 4,13 milioane de lei, cea mai mare suma fiind data de Société Générale, actionarul majoritar al BRD. Iar daca adaugam si restul investitorilor „initiati”, suma se ridica la 14,5 milioane de lei.

 

Sursa: Financiarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!