ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Comisia Europeana a Adoptat Programul Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013


 

Comisia Europeana a Adoptat Programul Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013


(22.10.2008)

In data de 15 octombrie 2008, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor in calitate de Autoritate Nationala pentru Programul Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, a fost informat de catre Autoritatea Comuna de Management din Ungaria de adoptarea in luna septembrie, de catre Comisia Europeana a Programului Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013. Acesta este finantat si implementat in conformitate cu Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) 2007-2013 si dispune de un buget de 74,8 mil. Euro.

Aria eligibila a programului cuprinde: judetele Szabolcs-Szatmár-Bereg si Borsod-Abaúj-Zemplén (Ungaria), regiunile Košice si Prešov (Slovacia), judetele Maramures, Satu Mare si Suceava (Romania), regiunile Zakarpatska, Ivano-Frankivska si Chernivetska (Ucraina).

Programul va finanta proiecte in domenii diverse, precum: dezvoltare economica si sociala care va beneficia de o alocare financiara de aproximativ 11,3 mil. Euro -15% din bugetul programului, protectia mediului si pregatirea pentru situatii de urgenta cu un buget de 18,8 mil. Euro - 25% din bugetul programului, imbunatatirea infrastructurii de transport si a echipamentelor de control in zona de granita avand alocata suma de 22,6 mil. Euro -30% din bugetul programului si promovarea cooperarii institutionale si a activitatilor de cooperare intre comunitatile locale cu un buget de 15,1 mil. Euro, ceea ce reprezinta 20% din bugetul programului.

Beneficiarii acestui program pot fi autoritati publice nationale, regionale si locale, organizatii non-guvernamentale, asociatii, universitati, institute de cercetare, organizatii internationale etc.

Pentru a fi eligibile, proiectele care vor fi depuse de catre partenerii apartinand statelor membre UE (Ungaria, Slovacia si Romania) trebuie sa aiba obligatoriu parteneri din Ucraina.

Primul apel de proiecte este estimat a fi lansat in cursul lunii februarie 2009.

Pentru informatii suplimentare referitoare la Programul Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013 va rugam sa accesati urmatoarele pagini web:
www.mdlpl.ro, www.infocooperare.ro.

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!