ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(21.10.2008)

Revista Presei 21.10.2008

 

Analiza: Cat de vulnerabila la criza financiara este Europa de Sud-Est?

 

Cat de amenintata este vecinatatea noastra, unde grecii au investit 15 miliarde euro, iar bancile isi realizeaza 17 la suta din castiguri? Dupa Islanda, a venit randul Ungariei si apoi al Ucrainei. Ce tara va mai fi lovita de criza financiara? Cat de amenintata e vecinatatea noastra, unde grecii au investit peste 15 miliarde de euro, iar bancile grecesti isi realizeaza 17 la suta din castiguri?

In urma discutiilor cu factorii de pe piata, nelinistile se aduna in jurul tarilor din intreaga regiune a Europei de Sud-Est.
Poate nu intamplator criza a lovit Ungaria si Ucraina

Sursa: Euractiv

 

McKinsey Romania: Infrastructura alunga doi din trei investitori

Romania figureaza pe lista scurta a tuturor investitiilor straine majore care se deruleaza, in momentul de fata, in Europa Centrala si de Est, insa pierde doua treimi din proiectele de investitii, din cauza infrastructurii slab dezvoltate, care atrage costuri logistice foarte mari, afirma Andrei Caramitru, managing partner al filialei locale a McKinsey, cea mai mare companie de consultanta in strategie din lume.

Sursa: Euractiv

 

Leul BNR a mancat „iepurasii“ speculatori

Guvernatorul BNR despre batalia leu-euro: “Ca in desenele animate cu iepurasul care fuge pe crenguta pana se termina crenguta si apoi mai face inca vreo zece pasi in aer”

Printre investitorii care au incercat sa profite de diferentele de curs se numara Morgan Stanley, Goldman Sachs si Barclay’s

Sursa: Gandul

 

Bancherii cauta solutii pentru a proteja clientii de explozia dobanzilor la lei

Clientii bancilor - persoane fizice, dar mai ales companii - care au credite in lei cu dobanda indexata la rate de referinta interbancare ROBOR sunt sub amenintarea majorarii explozive a ratelor scadente in aceste zile din cauza tensiunilor de pe piata monetara care a aruncat ROBOR la 40-50%.

Sursa: Gandul

 

Criza financiara va forta companiile sa faca restructurari

Criza financiara internationala va obliga companiile locale sa isi schimbe modul de a face afaceri, respectiv sa faca o radiografie concludenta a costurilor, in special a celor legate de forta de munca.

“Trebuie sa ne recalibram asteptarile. Toata lumea isi revizuieste structura costurilor si structura personalului si astfel vom avea si disponibilizari", a declarat, luni, Dragos Dinu, consultant in cadrul companiei farmaceutice A&D Pharma, la prezentarea primei editii a catalogului “Who'S Who in Business Romania 2008 - Cei mai importanti 1.000 de oameni din Business”, realizat de cotidianul economic Ziarul Financiar.

 

Sursa: Gandul

 

Euro scade la cursul de acum o luna

 

Declaratiile ferme ale guvernatorului BNR referitoare la stoparea unui atac speculativ asupra leului si dobanzile ridicate din piata monetara au reprezentat motive pentru aprecierea leului, in timp ce celelalte monede din regiune au inregistrat scaderi fata de euro. "Cei care au anticipat gresit si-au primit portia. Tehnic, este extrem de clar ce s-a intamplat. Toate aceste swap-uri nu au mai putut fi refinantate, pentru ca leii nu s-au mai gasit in piata", explica ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, atacul speculativ asupra leului, care a fost stopat prin vanzari de sute de milioane de euro si cresterea dobanzilor.

 

Sursa : Curierul National

 

Manager fara diploma

Doar 10% dintre cei mai importanti 1.000 de manageri de companii din Romania au absolvit MBA sau Executive MBA, in timp ce 60% dintre acestia au absolvit ASE sau inginerie, potrivit catalogului "Who'S Who in Business Romania 2008" realizat de Ziarul Financiar.

Sursa : Ziua

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!