ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Se lanseaza proiectul „Armonie, bogatie si frumusete in traditiile Romano-Sarbe”


 

Se lanseaza proiectul „Armonie, bogatie si frumusete in traditiile Romano-Sarbe”


(20.10.2008)

Scoala cu clasele I-VIII din Bozovici - Romania, in parteneriat cu Asociatia „Primovara” din Zlot – Serbia, Primaria comunei Bozovici, Casa Corpului Didactic Caras-Severin si Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici a lansat, vineri 17.10.2008, printr-o conferinta de presa, proiectul de cooperare transfrontaliera „ARMONIE, BOGATIE SI FRUMUSETE IN TRADITIILE ROMANO-SARBE”. Proiectul se deruleaza timp de 8 luni in Regiunea de Vest – Romania si Zona Timok (Bor) – Serbia, respectiv localitatile Bozovici si Zlot. Bugetul este de 37.566 Eur din care 33.552 Eur reprezinta finantarea data de Uniunea Europeana prin Programul de vecinatate Romania-Serbia 2004-2006 (PHARE CBC 2006) si 4.014 euro contributia locala.

Proiectul „ARMONIE, BOGATIE SI FRUMUSETE IN TRADITIILE ROMANO-SARBE” vizeaza dezvoltarea relatiilor de buna vecinatate si facilitarea comunicarii intre grupurile participante la proiect din Bozovici (Romania) si Zlot (Serbia), cu scopul promovarii si conservarii traditiilor culturale, etnice si istorice. Activitatile proiectului vor implica aproximativ 200 de elevi de la clasele I-VIII si 30 cadre didactice din ambele tari, care vor coopera pentru:

*                  Formarea cadrelor didactice pentru a contribui la educatia incluziva si interculturala a elevilor, prin proiecte si experiente de invatare

*                  Educatie interculturala prin activitati extracurriculare – concursuri, expozitii, jocuri si competitii sportive.

*                  Corespondenta virtuala intre elevii romani si sarbi prin programul “On-line- invatam limba romana”

*                  Scoala de vara – “Invatam limba romana jucandu-ne”

*                  Explorarea si relevarea mai multor obiective de interes cultural in zonele de granita a celor doua tari (Romania si Serbia)

*                  Evidentierea si promovarea culturii locale in cadrul festivalului “Vaii Almajului si Timokului”

*                  Actiuni de explorare si protectia mediului in zona Nera-Timok

*                  Dotarea bibliotecii din Zlot cu literatura in limba romana –in cadrul actiunii “Pentru fiecare copil o carte”

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!