ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Finalizarea proiectului ,,Patrimoniul cultural ca potential stiintific si educational in context transfrontalier”


 

Finalizarea proiectului ,,Patrimoniul cultural ca potential stiintific si educational in context transfrontalier”


(20.10.2008)

Muzeul Judetean Satu Mare, in parteneriat cu Universitatea Nationala din Ujgorod din Ucraina, a finalizat, in data de 16 octombrie 2008, proiectul ,,Patrimoniul cultural ca potential stiintific si educational in context transfrontalier”, finantat din fonduri europene in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina 2005. Proiectul, avand o valoare totala de 54.530 Eur, din care 48.830 Eur reprezinta contributia financiara a UE, s-a derulat pe o perioada de 12 luni.

Proiectul urmareste dezvoltarea cooperarii transfrontaliere in vederea relevarii mostenirii socio-culturale comune, legata de istoria locala. Principalele activitati desfasurate sunt: inventarierea patrimoniului istoric, arheologic si etnografic si valorificarea lor complexa, activitati arheologice educativ-stiintifice de teren „in oglinda”, cu aplicarea metodelor similare in situri pilot din judetele Satu Mare si Transcarpatia, amenajarea unei expozitii locale in judetul Satu Mare, la Turt, editarea materialelor de popularizare a patrimoniului, informarea despre patrimoniul cultural, diseminarea masurilor optime de gestiune si monitorizare a patrimoniului cultural.

Informatii suplimentare despre actiunile initiate si despre proiect pot fi obtinute de la dl. Dr. Viorel Ciubota, manager proiect, la secretariatul Muzeului Judetean Satu Mare (tel:               0261/737526       , fax: 0261768761, e-mail: muzeusm@gmail.com)

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!