ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(15.10.2008)

Revista Presei 15.10.2008

 

In 2008 au avut loc aproape 30 de atacuri de tip “phishing” asupra clientilor bancilor din Romania

 

In primele opt luni ale acestui an atacurile de tip “phishing” (trimiterea de mesaje prin care se cer datele personale ale utilizatorului) a crescut de trei ori, ajungand pana la aproape 30, conform datelor producatorului de solutii antivirus BitDefender. O statistica interesanta este ca jumatate dintre aceste atacuri au fost adresate clientilor unei singure banci.

 

Sursa: Gandul

 

Bursa, in crestere si la deschiderea sedintei de azi

 

Bursa de la Bucuresti a continuat tendinta ascendenta inceputa luni si a crescut cu 7,88% la deschiderea sedintei de marti, informeaza Mediafax. Cresterea a fost mai accelerata pe actiunile SIF-urilor si pe titlurile companiilor din sectorul energetic, care au urcat cu 12,26%, respectiv 13%.

Sursa: Adevarul

 

Mr. Euro, Jean-Claude Juncker: Nu avem nici un motiv pentru a declara sfarsitul crizei

Presedintele Eurogrup, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, a declarat marti ca "Nu avem nici un motiv pentru a declara sfirsitul crizei financiare", in ciuda reactiei pozitive a pietelor bursiere din ultimele doua zile.

Juncker a mai spus, citat de Guardian, ca nu exista motive pentru a manifesta un "optimism exagerat" fata de reactia burselor fata de planul de salvare propus de cele 15 state membre ale Eurogrup.

 

Sursa: Euractiv

 

Dosar: Romania trebuie sa recicleze 55% din deseuri pana in 2013

 

Colectarea, reciclarea si tratarea deseurilor reprezinta o prioritate si se regaseste si in angajamentele asumate de Romania fata de Uniunea Europeana. Legea 27 din 2007 este actul normativ care obliga romanii sa sorteze deseurile. Problema este ca, deocamdata, nu a fost pus la punct sistemul de colectare selectiva pe intreg teritoriul tarii. Toate autoritatile publice locale au obligatia sa infiinteze, cat mai rapid, un sistem de colectare a deseurilor sortate unde populatia sa poata depozita deseurile menajere.

Sursa: Euractiv

 

Guvernul a ridicat plafonul de garantare a depozitelor bancare la 50.000 euro

 

Guvernul a ridicat marti plafonul de garantare a economiilor din banci de la 20.000 la 50.000 de euro, a anuntat premierul Calin Popescu-Tariceanu, citat de NewsIn . Seful Executivului a precizat ca autoritatile romane sunt pregatite sa majoreze suma garantata sau chiar sa o elimine, daca UE va lua o decizie in acest sens.

"Incepand de azi, plafonul de garantare este de 50.000 de euro. Daca UE va lua decizia de a majora, sau chiar de a inlatura acest plafon, suntem in masura sa facem acest lucru", a afirmat premierul Tariceanu.

 

Sursa: Hotnews

 

Bancile romanesti au fost tentate de produsele toxice

BNR asigura ca sistemul financiar autohton nu are probleme

Ieri, bancile comerciale au afisat dobanzi de 11,74%-12,68% pentru plasamentele la o zi, in scadere cu aproape doua puncte procentuale fata de cele anuntate cu o zi in urma. Analistii considera ca aceasta tendinta este influentata de imbunatatirea situatiei la nivel global si de injectarea lichiditatilor de catre Ministerul de Finante.

 

Sursa: Financiarul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!