ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(14.10.2008)

Revista Presei 14.10.2008

UE aloca 1.700 de miliarde euro pentru stoparea crizei financiare

 

Planul financiar de salvare a sectorului bancar se ridica la aproape 1.700 de miliarde de euro la nivelul Eurogrup si ar putea marca o schimbare de directie majora in functionarea ansamblului european: constituirea unei veritabile guvernari economice, in care statele joaca un rol egal si lucreaza cot la cot cu Banca Centrala Europeana, noteaza AFP.

Sursa: Euractiv

 

Ziua Regiunilor: mestesugarii traditionali castiga venituri modice, sunt multumiti si nu se gandesc la fonduri europene

Micii producatori de obiecte artizanale din toate regiunile tarii si-au expus produsele la Open Days - Ziua Regiunilor, eveniment organizat in continuarea unei manifestari la nivel european care a avut loc la Bruxelles. Cei intervievati de HotNews.ro au marturisit ca au parasit orice alte joburi si se ocupa numai cu arta traditionala, care se vinde destul de bine in tara si in strainatate.

Sursa: Euractiv

 

Muncitorii romanii din strainatate au trimis acasa peste 4,4 mld. de euro

In primele opt luni ale acestui an, muncitorii romani din strainatate au trimis in tara peste 4,4 miliarde de euro, cu aproape 29% mai mult decat in aceeaşi perioada a anului trecut, conform datelor BNR. In primele opt luni, Romania a inregistrat un deficit de cont curent de 10 miliarde de euro, ritmul anual de creştere incetinind drastic la doar 1,6% in iulie, de la 11,9% in aceeaşi perioada a anului trecut.

Sursa: Gandul

 

Isarescu: Bancile romanesti sunt printre cele mai solide

 

» Bancile romanesti au printre cei mai buni indicatori de solvabilitate si de lichiditate din lume, iar actionarii lor  nu pot retrage liniile de finantare, chiar daca ar avea probleme acasa, a declarat ieri Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Bancile romanesti sunt foarte bine capitalizate, solvabilitatea sistemului bancar depasind 13%.

Sursa: Romania Libera  

 

Leul se mentine in forma fata de euro

 

Moneda nationala s-a apreciat luni uşor fata de euro, continuandu-şi perioada de intarire fata de moneda europeana. BNR a anuntat luni un curs oficial de 3,7685 lei/euro, fata de 3,7690 lei/euro cat a fost vineri. Anuntul oficialilor UE privind masurile care vor fi luate pentru a limita cat mai mult efectele crizei americane in Europa a adus din nou investitorii straini la sentimente mai bune.

 

Sursa : Gandul

 

Deficitul de cont curent s-a adancit cu 1,55% in primele opt luni

 

Deficitul de cont curent al Romaniei a stagnat dupa primele opt luni ale acestui an, dupa ce crescuse cu 12% pana in iulie, pe fondul intrarilor mari din transferuri curente şi majorarii excedentului din servicii in august, care au compensat largirea deficitului comercial, arata datele BNR, potrivit NewsIn. Astfel, deficitul balantei de plati a fost in primele opt luni ale acestui an de 10,006 mld. euro, fata de 9,853 mld. euro in acelaşi interval din 2007, potrivit datelor publicate ieri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

 

Sursa: Curierul National

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!