ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(09.10.2008)

Revista Presei 09.10.2008

 

Bancile au inchis liniile de creditare pe piata interbancara

 

Bancile din Romania au inchis expunerile pe celelalte institutii din sistem, din cauza zvonurilor aparute in piata, dar lichiditatea a fost asigurata din alte surse, a declarat, miercuri, directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza. "Pe baza zvonurilor, bancile au inceput sa-si inchida unele altora limitele de expunere, un comportament neclar. Am avut o intalnire cu Asociatia Romana a Bancilor si le-am confirmat doar ca nicio banca nu are probleme, probabil ca va mai dura o zi sau doua si dupa aceea o sa caute ei sa plaseze bani la bancile de care s-au ferit pe baza unor zvonuri", a spus Cinteza.

 

Sursa: Euractiv

 

Agricultorii nu mai sunt interesati de cultivarea porumbului

 

Costurile ridicate de productie vor diminua culturile de porumb cu 30%, anul viitor
Un kilogram de porumb se vinde cu doar 0,4 lei

Suprafata cultivata cu porumb va scadea anul viitor cu 30% fata de 2008, cand au fost cultivate 1,9 milioane de hectare, a declarat presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR), Viorel Matei.

 

Sursa: Curierul National

 

Doar 10% dintre cultivatorii de tutun primesc subventii europene

 

Directorul APIA Mures, Radu Ungureanu, a declarat ca, din cauza unor neintelegeri, doar 10% dintre cultivatorii de tutun din judet pot primi subventii europene, informeaza NewsIn. "La inceputul anului 2007, in judetul Mures exista o singura asociatie de producatori - Ocna Mures a producatorilor de tutun, dupa care s-a constituit si grupul de producatori din judetul Mures, unde producatorii au fost manipulati dintr-o parte in alta, ba haideti la noi, ba la noi.

 

Sursa: Curierul National

 

Masuri de sustinere a pietei de capital: Profiturile din investitiile bursiere nu vor fi impozitate in 2009

 

Guvernul a decis miercuri, printr-o Ordonanta de Urgenta, modificarea Codului Fiscal, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei de Guvern. "Am luat astazi o serie de masuri de sustinere a pietei de capital din Romania, prin incurajarea investitorilor romani si straini sa participe la tranzactiile pe Bursa de Valori Bucuresti, intr-o perioada in care evolutia burselor este afectata de criza financiara de pe pietele internationale", a afirmat seful Executivului.

 

Sursa: Euractiv  

 

Pretul aurului a explodat

Cotatiile oficiale au depasit, in ultimele doua zile, pragul istoric de 80 de lei/gram. De-a lungul anului 2008, preturile gramului de aur de 24K (cotatiile BNR) oscilau intre 64 si 69 de lei. Din septembrie, insa, aurul s-a scumpit cu peste 20 de lei.

 

Sursa: Adevarul

 

Strategie Europeana pentru Dunare

 

Bruxelles-ul trebuie sa adopte o strategie europeana pentru valorificarea geostrategica a Dunarii, sustine comisarul european pentru politica regionala Danuta Hubner, la Conferinta “Dunarea - Fluviu al viitorului european”.

Aceasta aminteste ca, dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, Dunarea a devenit o cale de navigatie interna a Uniunii. Totodata, sustine Danuta Hubner, proiectele de cooperare intre regiunile pe care le strabate pot fi facute mai bine in cadrul unei strategii europene.

Sursa: Adevarul

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!