ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei 08.10.2008


 

Revista Presei 08.10.2008


(08.10.2008)

Revista Presei 08.10.2008

 

UE sustine garantarea depozitelor bancare

 

Cei 27 de lideri europeni au promis "luarea tuturor masurilor necesare" pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar suferind. Potrivit unei declaratii de luni seara a presedintiei franceze a UE, guvernele UE nu vor ezita - la nevoie - sa aduca infuzii de lichiditati de la bancile centrale, pentru adoptarea masurilor vizate de bancile centrale sau pentru sustinerea depozitelor garantate.

Sursa: Euractiv

 

Catherine Margaret Ashton - noul comisar UE pentru comert

 

Catherine Margaret Ashton a fost confirmata, marti, in functia de comisar european pentru comert exterior, anunta un comunicat al Comisiei. Ashton a fost numita, vineri, de premierul britanic, Gordon Brown, pentru a-l inlocui pe Peter Mandelson, care va prelua postul de secretar de stat pentru afaceri, intreprinderi si reforma reglementara in guvernul Marii Britanii.

Sursa: Euractiv

 

Noile reguli ale BNR vor afecta mai ales persoanele cu venituri mici

 

Noile reglementari privind creditarea populatiei de catre bancile comerciale vor intra in cel mai scurt timp in vigoare. Desi pana acum nicio banca nu a anuntat ca a primit avizul din partea BNR de a da credite in noua lor forma, brokerii de credite au deja o idee destul de clara despre efectele asupra doritorilor de credite.

Brokerii de credite sustin ca suma care va putea fi luata de la banca ar putea scadea cu pana la 50% in unele cazuri. Unul dintre motivele pentru care se vor putea lua mai putini bani de la banci este si faptul ca acestea nu vor mai lua in considerare o serie de venituri pe care pana acum le adaugau la salarii.

Sursa: Gandul

 

Cresterea economica se poate opri brusc!

Riscul de “inghetare a creditarii” este tot mai mare, spun analistii straini. O analiza publicata ieri de agentia Reuters arata ca “expunerea leului pe pietele financiare ar putea afecta capacitatea de plata a imprumuturilor in valuta”.

Sursa: Adevarul

 

Scaderi in randul tranzactiilor cu birouri, locuintesi terenuri

In timp ce numarul tranzactiilor ce tin de inchirierea spatiilor de birouri si de achizitie a locuintelor si a terenurilor din Bucuresti s-a redus in prima parte a anului, piata de retail a evoluat destul de bine in aceasta perioada, reiese dintr-un raport al companiei Atisreal.
Criza financiara globala este motivul ce a determinat companiile sa fie mai atente in selectarea optiunilor existente in real estate.

Sursa: Curierul National

 

Euro s-a intors la 3,92 lei

Dupa iuresul ultimelor sapte sedinte ale pietei valutare, in care euro a urcat de la 3,6720 lei, in 26 septembrie, la aproape 3,98 lei, acum doua zile, ieri moneda unica a avut o evolutie mult mai stabila, leul reusind sa recupereze o parte din terenul pierdut.

Sursa : Curierul National

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!