ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » László Borbély propune un program operational de cooperare teritoriala europeana „Danubius/Ister”


 

László Borbély propune un program operational de cooperare teritoriala europeana „Danubius/Ister”


(08.10.2008)

Aflat la Buruxelles cu ocazia Zilelor Portilor Deschise pentru Dezvoltare Regionala, László BORBÉLY, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, a propus crearea unui Program Operational de Cooperare Teritoriala Europeana „Danubius/Ister”. Propunerea vine in contextul in care comisarul european pentru politica regionala, Danuta HÜBNER, a cerut implementarea unei strategii specifice privind bazinul Dunarii.

„Avem nevoie de un program focalizat pe bazinul Dunarii, cu un buget semnificativ, care sa includa domenii de interventie referitoare la transport, mediu si dezvoltare urbana in reteaua de localitati dunarene. Un astfel de program va determina dezvoltarea de-a lungul Dunarii” a declarat ministrul László BORBÉLY. Programul ar urma sa completeze programele de cooperare teritoriala europeana deja existente, adaptate cerintelor teritoriale, concepute pentru altfel de arii de eligibilitate si care au o finantare mica.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor detine experienta elaborarii unor strategii de dezvoltare, fiind deasemenea autoritate de management pentru 4 programe operationale de cooperare teritoriala europeana si autoritate nationala pentru alte 6 programe operationale.

In cadrul vizitei sale la Buruxelles, ministrul László BORBÉLY s-a intalnit cu ministrul dezvoltarii regionale si lucrarilor publice din Bulgaria, Assen GAGAUZOV. Scopul intalnirii a fost de a stabili conditiile unei cat mai bune colaborari intre Romania si Bulgaria. Cei doi demnitari au stabilit finalizarea si semnarea in 23 octombrie la Sofia a unui protocol de colaborare si cooperare in domeniul dezvoltarii regionale, lucrarilor publice si locuintelor, incheiat intre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor din Romania si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria, avand in vedere experienta comuna dobandita de-a lungul procesului de integrare si similitudinile contextului politic, economic si social intre Romania si Bulgaria. Acest document se doreste a fi un protocol de colaborare si schimb de bune practici, care sa vina in sprijinul punerii in aplicare a programelor si proiectelor comune pe care Romania le desfasoara impreuna cu Republica Bulgaria, in domeniul dezvoltarii regionale, lucrarilor publice si locuintelor.

In continuarea programului, László BORBÉLY s-a intalnit cu Erhard BUSEK, presedintele Institutului Dunarii si al Europei Centrale si fost vice-cancelar al Austriei si comisarul european pentru multilingvism Leonard ORBAN.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!