ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Lansarea celui de-al doilea apel de proiecte in cadrul programului de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013


 

Lansarea celui de-al doilea apel de proiecte in cadrul programului de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013


(08.10.2008)

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria, a lansat al doilea apel de proiecte pentru cele trei axe prioritare aferente Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013. In cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse continuu, iar evaluarea se face trimestrial, incepand cu 31 ianuarie 2009. In urma evaluarii, proiectele vor fi selectate pentru finantare pana la epuizarea bugetului de aproximativ 101 milioane euro, alocat acestui apel.

Domeniile in care se pot depune proiecte sunt: transporturi, tehnologia informatiei si comunicatiilor, mediu, dezvoltare economica si sociala. Acest apel se adreseaza atat proiectelor care presupun realizarea de studii si strategii, schimburi de experienta, consolidarea parteneriatelor, organizarea de evenimente etc., cat si proiectelor care presupun investitii.

Pentru proiectele de investitii, durata de implementare este de maximum 30 luni de la semnarea contractului de finantare, iar sprijinul financiar nerambursabil solicitat trebuie sa se incadreze intre 500.000 euro si 8.000.000 euro, in functie de domeniul pentru care se depune proiectul. De exemplu, in domeniul mediului proiectele trebuie sa se incadreze intre 500.000 euro si 6.000.000 euro.

Pentru celelalte proiecte, durata de implementare nu trebuie sa depaseasca 18 luni de la data semnarii contractului de finantare, iar sprijinul financiar nerambursabil solicitat trebuie sa se incadreze intre 250.000 Euro si 1.500.000 Euro. Exceptie fac proiectele din categoria people-to-people, a caror durata nu trebuie sa depaseasca 12 luni de la data semnarii contractului, iar suma nerambursabila solicitata trebuie sa se incadreze intre 30.000 Euro si 250.000 Euro.

Din bugetul total al unui proiect, Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) va finanta peste 84% din totalul costurilor considerate eligible, iar bugetul de stat al fiecareia dintre cele doua state partenere in program va contribui cu 13% pentru institutiile publice si pentru ONG-uri. Diferenta de pana la 100% va fi acoperita de catre partenerii din proiect, din contributie proprie.

Pentru ca proiectele sa fie luate in considerare, acestea trebuie, in primul rand, sa aiba impact transfrontalier, adica sa respecte cel putin doua din urmatoarele conditii: sa fie dezvoltat in comun de toti partenerii din proiect, partenerii sa contribuie la realizarea si implementarea proiectului cu resurse umane comune, sa asigure implementarea proiectului in comun si sa puna in comun resursele financiare. Un alt aspect care trebuie avut in vedere este numarul de parteneri: intr-un proiect numarul maxim al acestora este de 5, inclusiv liderul de proiect.

Pentru acest apel pot depune proiecte autoritatile publice locale, regionale sau centrale, ONG-urile, institutii de invatamant si cercetare.

Detalii despre acest apel de proiecte, inclusiv Pachetul Solicitantului (cu Cererea de Finantare, Ghidul solicitantului si anexele aferente), puteti gasi pe site-ul oficial al programului
http:www.cbcromaniabulgaria.eu, pe site-ul Autoritatii de Management www.mdlpl.ro si pe site-ul BRCT Calarasi www.calarasicbc.ro.

Proiectele trebuie depuse la Biroul Regional de Cooperare Transfrontaliera Calarasi, unde se afla si Secretariatul tehnic Comun al programului Romania-Bulgaria.

sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!