ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(03.10.2008)

Revista Presei 03.10.2008

 

In ciuda unei productii duble de grau in 2008 painea s-ar putea scumpi

 

Desi pretul graului a scazut cu circa 40-50% fata de 2007 ne asteptam ca in acest an preturile sa ramana la un nivel ridicat, poate chiar sa creasca pentru graul de calitate superioara. Cererea pe plan mondial, inclusiv in Romania, va favoriza in special pretul graului cu calitati ridicate de panificatie", a declarat Robert Arsene, directorul general al Agricover, furnizor de produse si servicii pentru agricultura.

Altfel spus, in ciuda unei productii de grau de peste 7,75 milioane de tone anul acesta, fata de trei milioane anul trecut, este posibil ca painea sa se scumpeasca.

Sursa: Gandul

 

Vosganian: Majorarea cu 50% a salariilor bugetare pune in pericol statutul de membru UE

 

Majorarea salariilor profesorilor cu 50% va antrena solicitari similare din partea tuturor bugetarilor, iar astfel de cresteri ar pune in pericol stabilitatea economica si chiar statutul Romaniei de tara membra UE, a declarat, joi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

 

Sursa: Euractiv

 

Reguli mai severe pentru pietele financiare europene

 

» Comisia Europeana a anuntat ieri la Bruxelles o serie de reguli menite a ameliora controlul asupra functionarii pietelor financiare din UE, dar, in acelasi timp, prin vocea presedintelui Comisiei Jose Manuel Barroso, executivul european a cerut mai multa flexibilitate in exercitarea acestui control.

 

Sursa: Romania Libera

 

Leul coboara la minimul anului: de 3,82 lei/euro

 

In ultimele patru zile, din cauza deprecierii leului, imprumuturile in euro s-au scumpit cu circa 4%, iar cele in dolari – cu 9,5%.

Deschiderea sedintei valutare de ieri a fost relativ linistita pentru leu, dar dupa ora 12.00 moneda nationala a intrat pe o panta puternic descendenta atat fata de euro, dar mai ales fata de dolarul american. La ora 13.00, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de 3,7603 lei/euro si de 2,7017 lei/dolar, cu 0,0255 lei, respectiv cu 0,0630 lei mai mult decat in ziua precedenta.

Sursa: Romania Libera

 

Dealerii: doar BNR poate salva moneda nationala

 

Cursul valutar tinde spre pragul de 4 lei/euro

Traderii de la Bucuresti au asistat la un „macel” al leului pe piata interbancara in ultimele cinci zile si spun ca paritatea poate ajunge si la 4 lei/euro daca banca centrala nu arunca euro in piata cat mai repede. Moneda nationala a inregistrat ieri una dintre cele mai ample deprecieri din istorie - 2%, dupa ce cotatiile au urcat agresiv pana la un maxim de 3,827 unitati, nivel care nu a mai fost atins din ianuarie, atunci cand deprecierea leului a fost stopata doar de interventia BNR.

 

Sursa: Financiarul

 

15 milioane de euro de la UE, pentru soseaua de coasta a Romaniei

 

Dupa ce a trecut prin probe de foc, soseaua de coasta a Romaniei este la un singur pas de realizare. Deputatii au aprobat in plen schimbarea legislatiei de mediu in vederea realizarii acestui obiectiv, care va conduce la revigorarea turismului pe litoral. Autoritatile de la Constanta spun ca au obtinut deja o finantare de 15 milioane de euro in vederea realizarii acestui obiectiv.

Sursa: Financiarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!