ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Proiect de HG pentru deseurile din constructii


 

Proiect de HG pentru deseurile din constructii


(03.10.2008)

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila KORODI, a participat astazi, 22 octombrie, la Cluj, la conferinta "Oportunitati de cooperare romano-maghiare in protectia mediului", organizata de Biroul Comercial al Ambasadei Ungariei la Bucuresti si Ministerul Mediului si Apelor din Ungaria.

In cadrul interventiei sale, ministrul a anuntat ca Guvernul pregateste un act normativ care va reglementa depozitarea deseurilor rezultate in urma demolarii constructiilor. Demnitarul a precizat ca este necesar ca fiecare oras mare din Romania sa inceapa investitii pentru a avea depozite pentru deseuri in constructii si sisteme de utilizare a acestor deseuri prin concasare.

"Este nevoie in acest moment de o hotarare de Guvern care porneste de la simplul fapt de demolare a unei cladiri si care va stipula ca trebuie sa existe o aproximare a deseurilor rezultate in urma demolarii constructiei. Cantitatea de deseuri va fi anuntata autoritatilor si va exista un flux de urmarire a ceea ce si-au propus constructorii sa produca ca si deseuri pentru a ajunge la depozite conforme de deseuri industriale", a declarat Attila Korodi.

Oficialul MMDD si-a exprimat speranta ca viitorul Guvern sa mearga mai departe si sa decida ca, la nivel national, o parte importanta din deseurile din constructii sa fie utilizata ca material de baza in constructii de infrastructura.

"O astfel de reglementare privind deseurile din constructii se impune in conditiile in care Romania este un exemplu relevant in acest sector, deoarece s-a intrat intr-o febra a constructiilor de parcuri industriale, drumuri, investitii imobiliare", a punctat ministrul.
Acesta a identificat, ca fiind o problema de baza, faptul ca molozul rezultat din constructii este transportat in locuri care ies din cadrul legal. In opinia sa, afacerea de a reutiliza deseurile de constructii nu functioneaza pentru ca tot ce inseamna astfel de deseuri ajunge pe terenuri virane.

Actul normativ se afla postat postat pe site-ul Ministerului (www.mmediu.ro) in forma sa initiala si, de asemenea, se afla in circuitul de avizare inter-ministerial.

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!