ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(02.10.2008)

Revista Presei 02.10.2008

 

Comisia Europeana vine cu masuri impotriva riscurilor la care se expun bancile

 

Comisia Europeana a propus miercuri masuri pentru a intari supravegherea bancilor si pentru un mai bun control al riscurilor pe care acestea si le asuma pe piata. Noile reguli trebuie sa limiteze imprumuturile pe care o banca le poate acorda unui client, iar autoritatile de supraveghere nationale vor putea avea o imagine mai clara a activitatii grupurilor bancare transfrontaliere, arata un comunicat al Comisiei Europene.

 

Sursa: Euractiv

 

51 de proiecte propuse spre finantare in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013

 

51 de proiecte au fost depuse la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera de la Calarasi (in cadrul caruia se afla Secretariatul Tehnic Comun al Programului) pentru a fi evaluate in vederea finantarii din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013. Acest apel de proiecte s-a derulat in perioada 9 iulie - 30 septembrie 2008.

 

Sursa: Euractiv

 

Secretarul de stat in MEF care superviza si programul SAPARD a demisionat

Postul Alicei Bitu va ramane vacant pana dupa alegeri
Responsabilitatile vor fi impartite intre ministru si ceilalti secretari de stat
Fondul National: Platile pot fi reluate dupa reverificarea cererilor

 

Sursa: Curierul National  

 

Ciolos vrea ca noua lege a cercetarii agricole sa ne alinieze la standardele europene

 

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dacian Ciolos, si-a exprimat speranta ca, prin adoptarea noii legi a cercetarii agricole, acest domeniu sa poata primi finantare si sprijin corespunzator pentru a se alinia la standardele europene. "Vom cauta resurse ca sa ajutam statiunile sa investeasca, sa se doteze, ca sa poata participa la aceste competitii si pentru proiecte la nivel national unde noi ne stablim prioritatile impreuna cu Ministerul Cercetarii si Educatiei, dar mai ales competitii la nivel european", a declarat ministrul

 

Sursa: Curierul National

 

Certificatul energetic, obligatoriu pentru tranzactii imobiliare

Toate cladirile si apartamentele din Romania vor avea “certificatul energetic” - un document pe care sunt scrise consumurile din imobile. Astfel, in functie de energia consumata pentru incalzirea locuintei, climatizare, iluminat artificial, imobilul va primi un calificativ de la A la G, la fel ca cele care arata clasa energetica la electrocasnice.

Daca un apartament are calificativul A inseamna ca are un consum redus de energie, iar daca are G inseamna ca are un consum foarte ridicat si prin urmare cheltuielile la intretinere sunt foarte mari.

 

Sursa: Gandul

 

Rezervele valutare ale BNR au ajuns la valoarea-record de 26 miliarde euro

 

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut, in luna septembrie, cu 101 milioane euro, depasind in premiera nivelul de 26 miliarde euro, a anuntat ieri banca centrala. BNR a inregistrat, in septembrie, intrari la rezerva valutara de 1,12 miliarde euro, reprezentand in principal modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri din administrarea rezervelor internationale.

 

Sursa: Curentul

 

Cinci dileme pentru micii investitori in vremuri de criza

 

Tensiunile din economia internationala cu rezonanta in cea locala ii determina pe tot mai multi romani sa se intrebe ce trebuie sa faca pentru a-si proteja economiile si investitiile.

Ultimele 12 luni au fost marcate de o serie de evolutii economice oarecum neasteptate si neplacute (pentru multi). Pe plan mondial, cvasi-prabusirea celui mai puternic sistem financiar din lume si caderi ale burselor importante.

Sursa: Capital

 

Leul s-a oprit din cadere

 

Avansul euro fata de leu a mai incetinit astazi. Banca Nationala a dat un curs oficial de 3,7348 lei/euro, in crestere cu doar 0,03% fata de ziua de ieri, cand se inregistrase valoarea de 3,7336 lei/euro.
Desi este vorba tot o slabire a leului, in ton cu cresterea cursului din ultima perioada de timp, este un semnal ca leul poate prinde puteri.

 

Sursa: Capital  

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!