ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(01.10.2008)

Revista Presei 01.10.2008

Febra banilor ne arde la credite si chirii

 

·         Cresterea ratelor la creditele in valuta si caderea leului care antreneaza explozia chiriilor sunt doar cateva dintre efectele colaterale pe care criza din Statele Unite le-ar putea produce in Romania, spun specialistii in domeniu, intr-o analiza facuta de ziarul Gandul

·         Europa si America sunt ravasite de taifunul financiar. Statele din UE au ales sa nationalizeze unele banci pentru a face fata impactului crizei de peste Ocean.

Sursa: Gandul

 

Guvernele europene, pe cont propriu pentru salvarea bancilor

 

nationalizarea bancilor care risca falimentul, fiecare pe cont propriu, fara sa mai astepte un „plan european” si insista pe langa Congresul american sa aprobe de urgenta cele 700 miliarde pe care presedintele George W. Bush le cere pentru salvarea institutiilor de credit din SUA.

La un an de cand banca britanica Northern Rock a intrat in criza de lichiditati, ceea ce avea sa duca la nationalizarea ei, in februarie 2008, practica nationalizarii bancilor devine solutia cea mai la indemana

 

Sursa: Gandul

 

Taranii romani vor sa faca afaceri prin internet

 

Peste 80 la suta dintre sateni, cu varste intre 16 si 65 de ani, vor sa utilizeze calculatorul, arata un studiu realizat in acest an. Totodata, aproape jumatate din populatia rurala este dispusa sa faca efortul de a invata sa navigheze pe internet. Cercetarea a fost realizata in 255 de localitati defavorizate informational, care au fost incluse in Proiectul „Economia bazata pe cunoastere”, administrat de Ministerul Comunicatiilor. Proiectul urmareste o emancipare a afacerilor din mediul rural, prin conectarea acestora la informatiile virtuale. Astfel, micii si marii intreprinzatori de la sate vor afla, prin intermediul net-ului, cum e cu subventiile in agricultura, cu programele de finantare si cum pot participa la targuri.

Sursa: Gandul

 

Vosganian crede ca firmele romanesti vor investi 120 miliarde euro pana in 2013

Tara noastra va atrage investitii de peste 250 de miliarde de euro in perioada 2009-2013, fapt care va garanta un ritm de crestere economica de aproape 6% pe an, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, in cadrul unei conferinte de presa organizate de Mediafax.
Din suma totala ce urmeaza a fi investita in Romania, "35-40 miliarde de euro vor fi investitii straine directe, 60-70 miliarde de euro investitii din bugetul de stat, 18-20 miliarde de euro in sectorul energetic, 25-28 miliarde de euro bani de la Uniunea Europeana si 120 de miliarde investitii de la companii romanesti, cu capital autohton sau strain", a mai spus Vosganian.

Sursa: Romania Libera

Borbely: Pana la sfarsitul anului vom semna 500 de contracte prin POR

Axa 1, cea de dezvoltare durabila a oraselor, n-a fost lansata in niciun stat membru UE
Friptu: 271 proiecte pentru sprijinirea microintreprinderilor au fost respinse ca neeligibile

La putin peste un an de la lansarea primei axe prioritare POR, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), Laszlo Borbely, a anuntat ca "suntem in grafic" in privinta implementarilor recomandarilor CE referitoare la absorbtia fondurilor comunitare.

Sursa: Curierul National

Cresterea salariilor bugetarilor ar putea impiedica adoptarea euro in 2014

Romania isi poate indeplini obiectivul de a adopta euro in 2014 doar daca cresterea salariilor din sectorul public nu va mai depasi 10%, iar reformele structurale vor fi accelerate, considera seful departamentului de macroeconomie al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Dorin Mantescu.
Oficialul MEF considera cresterile salariale principalul factor care ameninta stabilitatea economica pe termen lung a Romaniei, in contextul in care avansul rapid al consumului pune in continuare presiune pe inflatie si deficitul de cont curent.

Sursa: Curentul

Popp: Daca se anuleaza TVA de 19%, apartamentele s-ar putea ieftini cu 16%

Dan Ioan Popp, presedintele Impact Developer and Contractor, a declarat marti ca pretul apartamentelor ar putea scadea cu 16%, daca Guvernul ar anula TVA in valoare de 19 puncte procentuale, si cu 5% in cazul in care mediul privat si antreprenorii si-ar reduce marja de profit cu o treime, informeaza Mediafax.

Sursa: Curierul National

CNIPMMR vrea modificarea Ordonantei privind stimularea investitiilor

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a solicitat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, modificarea sau inlocuirea OUG 85/2008 cu o lege completa si concreta privind stimularea investitiilor. Astfel, pentru reglementarea cadrului juridic general referitor la masurile de sprijin din partea statului, precum si pentru o dezvoltare durabila a Romaniei, prin stimularea unei categorii de investitii a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 85/2008 referitoare la stimularea investitiilor.

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!