ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(30.09.2008)

Revista Presei 30.09.2008

Primul proiect ISPA din Romania realizat in intregime

 

Primul proiect ISPA din Romania realizat in intregime a fost predat, luni, la Satu Mare, in prezenta Ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi

Proiectul are ca obiect reabilitarea retelelor de apa si ape uzate, iar valoarea acestuia se ridica la 37,3 milioane de euro, din care 26,5 milioane euro sunt fonduri de preaderare ISPA si 10,8 milioane euro cofinantare a municipalitatii Satu Mare, pusa la dispozitie printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

 

Sursa: Capital

 

Managerii prevad o crestere a economiei, dar si a preturilor

 

Managerii companiilor romanesti se asteapta ca activitatea economica sa creasca in perioada septembrie - noiembrie 2008, optimismul fiind mai pronuntat in randul managerilor din firmele mari, si estimeaza, totodata, cresteri de preturi, conform unei anchete de conjunctura a INS, potrivit comunicatului. Conform opiniilor exprimate in septembrie 2008 de managerii companiilor, pentru perioada septembrie - noiembrie 2008 se asteapta o crestere a activitatii din industria prelucratoare, comertul cu amanuntul, servicii si o tendinta de stabilitate in constructii, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Sursa: Curierul National

 

Previziuni optimiste pentru economia romaneasca

 

Potrivit opiniilor exprimate in luna septembrie 2008 de catre managerii societatilor comerciale, se contureaza pentru perioada septembrie - noiembrie 2008, o crestere a activitatii din industria prelucratoare, comertul cu amanuntul, servicii si o tendinta de stabilitate in sectorul de constructii, in raport cu cele trei luni anterioare.

Sursa: Capital

 

Transparency International Romania: "Lipsa de transparenta si informare aproape zero din partea autoritatilor de resort"

 

"In etapa de lansare a cererilor de finantare, evaluare si selectie a proiectelor, concluziile monitorizarii vizeaza lipsa de transparenta si instrumentele de informare aproape inexistente, ce caracterizeaza masurile intreprinse de Autoritatile de Management cat si de autoritatile locale", se arata in studiul publicat astazi de organizatia Transparency.

 

Sursa: Euractiv

 

In Romania, doar 3% din persoanele cu handicap au un loc de munca

 

In prezent, in Romania doar 3% din persoanele ce se incadreaza intr-un grad de invaliditate ocupa in momentul de fata un loc de munca, iar rata de angajare a acestei categorii dezavantajate este de 1 la 1.000 de aplicatii, potrivit datelor prezentate ieri la hotel Radisson din Bucuresti, unde a avut loc o conferinta de presa pe tema "Persoanele cu dizabilitati - o forta de munca insuficient exploatata", organizata de Fundatia Motivation Romania, in care s-au pus in discutie problemele referitoare la incadrarea in campul muncii a acestui segment din populatie.

 

Topul judetelor la tranzactii imobiliare

 

In Bucuresti, in judetul Ilfov si in Alba s-au inregistrat, in 2008, scaderi la numarul de tranzactii imobiliare, fata de 2007. In toate celelalte judete numarul de tranzactii a crescut. Cele mai putine tranzactii, in 2008, s-au inregistrat in Teleorman, Mehedinti si Olt, arata datele Autoritatii Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

 

Sursa: Euractiv

 

Leul a coborat la 3,7028 lei/euro, cea mai slaba cotatie din ultima jumatate de an

 

Leul si-a continuat si luni pasa proasta fata de euro, cursul anuntat de BNR fiind de 3,7028 lei/euro, in urcare cu doi bani fata de cel anuntat vineri. Moneda nationala a fost dusa la cel mai prost curs fata de euro din ultimele sase luni de investitorii straini care au cumparat valuta de pe piata, sentimentul de neincredere fata de monedele nationale ale statelor in curs de dezvoltare fiind in continuare foarte ridicat. Desi tendinta de depreciere a valutelor din regiune a fost generalizata, leul s-a dovedit din nou mai sensibil decat alte monede nationale cand vine vorba despre rezistenta la neincrederea investitorilor.

 

Sursa: Gandul

 

Finantele mai imprumuta 7 miliarde de lei, in ultimul trimestru

 

Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa vanda, in ultimul trimestru din an, titluri de stat de 7 miliarde de lei, ceea ce ar duce valoarea totala a imprumuturilor de pe piata interna la 1,7 miliarde lei peste suma indicata pentru anul 2008, potrivit unui anunt al institutiei.

 

Sursa: Curentul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!