ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Noua editie a Campaniei "Marea Debarasare" - 4 octombrie 2008


 

Noua editie a Campaniei "Marea Debarasare" - 4 octombrie 2008


(30.09.2008)

 

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile demareaza si in aceasta toamna o noua editie a campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie – "Marea Debarasare".

Astfel, sambata 4 octombrie 2008, MMDD va demara a III-a editie a campaniei, incepand cu ora 09.00, respectand scenariile din editiile anterioare: cetatenii scot in fata locuintelor deseurile de echipamente electrice si electronice iar primariile, prin operatorii de salubritate, colecteaza aceste deseuri si le transporta spre punctele de colectare stabilite in plan local.

Campania se va derula in toate localitatile cu peste 20.000 locuitori dar si in sectoarele din municipiul Bucuresti.

"Suntem deja la a treia editie a Marii Debarasari si putem spune ca am acumulat ceva experienta. Din semnalele pe care le-am primit in urma editiilor anterioare, se pare ca este nevoie de aceasta actiune si in mediul rural. Cu totii avem obiceiul sa ducem la tara aparatele pe care nu le mai folosim si, in urma acestei practici, gospodariile de la sate se pot transforma in adevarate depozite de DEEE-uri. Deoarece stim ca si aceste deseuri trebuie colectate, am decis sa realizam cele doua proiecte plilot , de colectare a DEEE-urilor din mediul rural, in judetele Arges si Covasna. Cu siguranta, daca se va dovedi un succes, in urmatoarele campanii vom extinde aceasta practica la nivel national", a declarat ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila KORODI.

Precizam ca editia "Marea Debarasare" din aceasta toamna vine cu doua mari noutati. Pe de-o parte, ziua de sambata 4 octombrie nu se va mai limita la un exemplu de o singura zi de colectare a DEEE-urilor, ci va lansa un program integrat pentru intregul an calendaristic, stabilind in acelasi timp o data unica de colectare la nivel national, respectiv prima sambata a fiecarei luni.

A doua noutate, consta in organizarea unei actiuni de colectare a DEEE si in zona rurala din judetele Covasna si Arges, sub forma unui proiect pilot.

In cele doua judete vor fi utilizate 6 camioane, fiecare cu o capacitate de 20 de tone, care vor urmari inca din dimineata zilei de 4 octombrie 6 (sase) trasee distincte, cate trei pentru fiecare judet, timpul de stationare in fiecare localitate in parte fiind de maximum 30 de minute.

In anul 2007, in cadrul primei editii a campaniei, agentiile de salubritate au colectat peste 600 tone din 110 orase, ceea ce a reprezentat circa jumatate din cantitatea totala colectata pe intreg anul. Aceste realizari au condus la reeditarea campanei “Marea Debarasare” anul acesta, in 19 aprilie, cand a fost inregistrat un succes care l-a depasit pe cel din campania anterioara, fiind colectate peste 650 tone de DEEE-uri.

 

Sursa: Ministerul Mediului

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!