ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Invitatie lansare Proiect "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti"


 

Invitatie lansare Proiect "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti"


(30.09.2008)

Azi, 30 septembrie 2008, la Hotel Crown Plaza din Bucuresti are loc lansarea oficiala a proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti".

"Acest proiect a fost implementat de Guvernul Romaniei si are ca obiectiv general sprijinirea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile in implementarea acquis-ului Uniunii Europene in domeniul protectiei calitatii apelor", a declarat ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila KORODI. Proiectul a fost implementat printr-un imprumut de la Banca Mondiala si cu sprijinul Facilitatii Globale de Mediu.

Astfel, se urmareste reducerea evacuarii de nutrienti in apa, promovarea unei schimbari de comportament al populatiei si, in final, reducerea poluarii cu nutrienti a Dunarii si Marii Negre.

Evenimentul se va desfasura in prezenta doamnei Lucia Ana Varga, secretar de stat pentru Ape in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Proiectul va fi implementat in perioada 2008 – 2013 la nivelul intregii tari, iar printre beneficiile concrete ale acestuia se numara realizarea de investitii intr-un numar de 86 de comune in zece bazine hidrografice, in urmatoarele domenii:

  • imbunatatirea sistemelor comunale de manipulare si depozitare pentru promovarea unui management mai bun al deseurilor animale si menajere;
  • plantarea de fasii tampon de vegetatie si reabilitarea unor mici suprafete de pasuni comunale;
  • apa si igienizare;
  • promovarea adoptarii de catre fermieri a metodelor de buna practica in managementul nutrientilor prevazute in Codul de buna practica agricola;
  • realizarea de studii de fezabilitate pentru imbunatatirea serviciilor de apa si ape uzate;
  • testarea si demonstrarea fezabilitatii producerii de biogaz si energie in co-generare din gunoi de grajd si deseuri organice menajere prin digestie anaeroba.

Sursa: Ministerul Mediului

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!