ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Primul proiect ISPA din Romania, finalizat la Satu Mare


 

Primul proiect ISPA din Romania, finalizat la Satu Mare


(30.09.2008)

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila KORODI, a participat astazi, 29 septembrie, la Satu Mare, la predarea primului proiect ISPA din Romania finalizat in intregime.

Proiectul, care are ca obiect reabilitarea retelelor de apa si ape uzate, are o valoare de 37,3 milioane euro, din care 26,5 milioane euro fonduri de preaderare ISPA si 10,8 milioane euro cofinantare a municipalitatii Satu Mare printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

In cadrul lucrarilor, in sectorul apei potabile s-au instalat 6 km de conducte, au fost inlocuite conductele existente, reabilitate instalatiile electrice, pompele si refacute 15 puturi. De asemenea, a fost reabilitata statia de tratare rezolvandu-se astfel problema concentratiei de mangan si fier din apa potabila.

In sectorul de ape uzate a fost reabilitata statia de epurare, a fost instalata o treapta de dezinfectie cu ultraviolete inainte de deversarea apelor in Somes si a fost realizata o instalatie de cogenerare, care produce atat energie electrica, cat si termica.

In cadrul proiectului, au fost reabilitati cca 13 km retea de canalizare si 7 statii de pompare.

 

Sursa: Ministerul Mediului

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!