ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(29.09.2008)

Revista Presei 29.09.2008

Euro in 2014 pus sub semnul intrebarii de Isarescu

 

Intrebat daca actuala criza financiara, pornita din SUA, ar putea amana adoptarea de Romania a monedei unice europene, prevazuta sa aiba loc in 2014, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a raspuns ca e prematur sa vedem toate detaliile crizei financiare si impactul asupra Romaniei pana in 2014. Potentialul crizei este destul de mare si s-ar putea ca o buna parte dintre elementele care dau configuratia sistemului mondial din prezent sa se schimbe pana atunci. Nu sunt prezicator. Este posibil.

Sursa: Bloombiz

 

Persoanele fizice vor putea plati online impozitul pe venituri

 

Impozitul pe veniturile persoanelor fizice autorizate va putea fi platit online, cu cardurile bancare, de la 1 octombrie, urmand ca sistemul sa fie aplicat si in cazul companiilor pana la finele anului, a declarat Daniel Chitoiu, presedintele Agentiei de Administrare Fiscala (ANAF), citat de Mediafax.

 

Sursa: Gardianul

 

Ministrii UE s-au pus de acord asupra noilor norme privind imigratia

 

Ministrii de interne ai UE s-au pus de acord saptamana trecuta asupra unui set nou de principii comune privind imigratia. Normele respective au ca scop stoparea migratiei ilegale si relaxarea conditiilor pentru angajatii cu calificare superioara din afara Uniunii celor 27 de natiuni. "Libertatea de circulatie pe teritoriul UE este unul din pilonii de baza ai comunitatii si nu poate fi contestata'', a declarat comisarul UE pentru justitie si afaceri interne, Jacques Barrot.

 

Sursa: Euractiv

 

Romania si alte patru state din regiune critica planul UE de reducere a emisiilor de CO2

 

Oficiali din Romania, Polonia, Ungaria, Slovacia si Bulgaria au semnat, vineri, o declaratie prin care sustin ca planul Uniunii Europene (UE) de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 20% pana in 2020 va creste dependenta acestor state de importurile de gaze naturale din Rusia.

 

Sursa: Euractiv

 

Scandalul laptelui din China: UE opreste importurile de produse lactate

 

Uniunea Europeana a luat decizia de a opri importurile din China a unor produse ce contin lapte praf, in urma scandalului laptelui contaminat cu melamina. Decizia Comisiei Europene a fost publicata sambata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene si va avea efect imediat.

Pana in acest moment, mai mult de 20 de tari au interzis sau au restrictionat importul de produse lactate din China, printre acestea numarandu-se Australia, Noua Zeelanda, Indonezia si Japonia.

 

Sursa : Capital

 

Agricultorii vor alinierea subventiilor la nivelul celor europene

 

Subventiile acordate fermierilor romani sunt de trei ori mai mici fata de cele ale francezilor

FNPAR cere pastrarea unei "Politici Agricole Comune solide care sa apere agricultorii europeni"

Agrostar va protesta, in noiembrie, la Bruxelles, cu scopul de a trage un semnal de alarma asupra faptului ca subventiile acordate fermierilor romani sunt mult mai mici decat cele de care beneficiaza colegii lor din statele occidentale, a declarat, vineri, pentru NewsIn, Stefan Nicolae.

 

Sursa: Curierul National

 

CNP: Leul se va intari pana in 2013

 

Potrivit unui studiu al Comisiei Nationale de Prognoza moneda nationala o sa se intareasca in urmatorii ani. Vestea este incurajatoare pentru importatori sau cei care au credite in euro, dar complet descurajatoare pentru exportatori. Daca in acest an Comisia vede un curs mediu de 3,63 lei/euro, pentru anul urmator acesta scade la 3,55 lei/euro, cu o fluctuatie de trei procente.

 

Sursa: Capital

 

Romania cere masuri pentru asigurarea securitatii energetice

 

Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria si Romania au semnat vineri la Varsovia o declaratie comuna in care avertizeaza ca masurile dorite de UE pentru a combate incalzirea climatica le va forta sa depinda mai mult de gazul rus si cer UE sa ia masuri si pentru a le asigura securitatea energetica.

 

Sursa: Curierul National  

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!