ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Vizita ministrului Laszlo Borbely in judetul Bihor


 

Vizita ministrului Laszlo Borbely in judetul Bihor


(29.09.2008)

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor gestioneaza mai multe programe care au la baza prevenirea si dimiunarea efectelor calamitatilor naturale, dar consider ca mai avem destule de facut mai ales in privinta constientizarii riscului. In 2005, s-a pornit programul de consolidare a 84 de institutii publice- dintre care 22 spitale de urgenta. Programul dureaza pana in 2009, valoarea totala fiind 73. 758. 000 dolari, din care 56 milioane sunt credit de la Banca Mondiala. In cazul consolidarii cladirilor de locuit multietajate ministerul a asigurat banii si baza legala, astfel incat lucrarile de consolidare pot incepe pe baza ordinului emis de primar. Pregatim o ordonanta de urgenta care are ca scop inventarierea tururor cladirilor publice care necesita lucrari de consolidare. Deasemenea, 41 de harti de hazard sunt in curs de finalizare, harti care vor stabili zonle cu diferite riscuri din fiecare judet.Aceste harti trebuiau sa fie finantate de autoritatile locale, dar noi ne-am oferit sa le cofinantam”, a declarat Laszlo Borbely, mininstrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor la deschiderea Conferintei Internationale de Aparare Impotriva Incendiilor si Catastrofelor care a avut loc la Baile Felix.

Ministrul Laszlo Borbely a afectuat joi, 25 septembrie 2008, o vizita de lucru in judetul Bihor. Pe agenda ministrului s-a aflat deschiderea Targului de Toamna Expo Varadinum (Oradea), vizitarea santierului Habitat for Humanity, inaugurarea sistemului de alimentare cu apa a satului Cetariu si inspectarea lucrarilor la apartamentele pentru tineri construite la Sacuieni.

Laszlo Borbely, a fost prezent, joi, pentru a doua oara, pe santierul Habitat din Oradea, pentru a vedea care este stadiul lucrarilor la locuintele unde in primavara a lucrat ca voluntar la fundatia primei case din cele zece construite pentru familii nevoiase.

Sistemul de alimentare cu apa a localitatii Cetariu pe care l-a inaugurat ministrul Laszlo Borbely impreuna cu primarul comunei are o valoare de 862.200 USD si a fost realizat in cadrul unui program finantat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Prin aceasta investitie, 1702 persoane vor beneficia de alimentare cu apa.

Ministrul Laszlo Borbely s-a declarat multumit de finalizarea locuintelor pentru tineri destinate inchirierii din localitatea Sacuieni. Proiectul a fost derulat prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Blocul construit are un regim de inaltime S+P+2E si 27 de apartamente, dintre care 9 apartamente cu o camera si 18 apartamente cu 2 camere. Valoarea totala a lucrarilor de constructie se ridica la 3.486.694,29 lei. In judetul Bihor, se mai afla in executie un numar de 177 apartamente pentru tineri (Stei 36 apartamente, Valea lui Mihai 45 apartamente, Marghita 96 apartamente).

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!