ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(26.09.2008)

Revista Presei 26.09.2008

Prognoze optimiste pentru Romania

 

Estimarile preliminare de toamna ale Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) anuntate ieri sunt ceva mai optimiste decat asta-primavara, cel putin pe termen scurt.

Pentru finele anului 2008, estimarea Produsului Intern Brut (PIB) este confirmata ca fiind de 505 miliarde de lei – suma invocata de guvern la recenta rectificare a bugetului pe acest an.

Sursa: Adevarul

 

 

UE pune la cale noi reguli pentru sistemul bancar

 

Oficialii europeni sunt de parere ca nu este necesar sa intervina pentru salvarea bancilor din UE

Ministrul de Finante german, Peer Steinbruck, sustine ca SUA isi vor pierde statutul de superputere a industriei financiare in favoarea Europei si a Asiei.

Sursa: Adevarul

 

Varujan Vosganian: Casele si apartamentele din Romania se vor ieftini, in contextul crizei financiare mondiale

 

Criza economica mondiala si-a pus amprenta si asupra sectorului imobiliar din Romania, ceea ce va determina o reasezare a preturilor la constructiile civile, dar nu neaparat si la cele industriale, a declarat, joi, la Iasi, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. "In Romania, preturile sunt excesiv de mari. Vom asista la o reasezare a preturilor...", a declarat ministrul, citat de NewsIn.

"Cat priveste sectorul constructiilor industriale, nu intrevedem reduceri", a spus ministrul economiei si finantelor.

Sursa: Euractiv

 

Euro se mentine aproape de 3,7 lei

 

Moneda nationala si-a continuat deprecierea fata de cea unica, pe fondul aversiunii fata de risc a strainilor prezenti in piata valutara, decizia BNR de a mentine dobanda de politica monetara la 10,25% fiind una asteptata.
Cursul mediu al euro a urcat de la 3,6690 la 3,6773 lei, pe o piata unde fluctuatiile cotatiilor la care s-au realizat tranzactii au fost mai mici de un ban, 3,6780 - 3,6860 lei, in jurul orelor 16:30 ele fiind de 3,68 - 3,6850 lei.

 

Sursa: Curierul National

 

Turism „verde“ in zona rurala a judetului Gorj

 

Peisajele nealterate din satele de munte ale judetului atrag tot mai multi vizitatori. Localnicii isi adapteaza oferta turistica la cerintele ecologice ale celor care le trec pragul

Comuna Runcu, situata la numai zece kilometri de municipiul Targu Jiu, se inscrie pe lista destinatiilor ideale pentru o minivacanta in mediul rural.

Sursa: Adevarul  

 

Baza de date de 500.000 de euro

 

Ministerul Mediului investeste peste o jumatate de milion de euro pentru realizarea unui sistem de gestiune a bazelor de date. Acesta va fi utilizat la nivelul agentiilor de mediu si al organismelor intermediare care se ocupa de finantarea proiectelor din fonduri europene. Finantarea va fi asigurata de la bugetul de stat.
 

Sursa: Adevarul

 

Executivul a adoptat Strategia pentru o reglementare mai buna la nivelul administratiei publice centrale

 

In vederea sprijinirii actiunilor lansate de Comisia Europeana, la inceputul anului 2007, Comunicarea COM(2007)23 - Programul de actiune pentru reducerea sarcinilor administrative in Uniunea Europeana, Guvernul a adoptat Strategia pentru o reglementare mai buna la nivelul administratiei publice centrale 2008-2013.

 

Sursa: Euractiv

 

Alarma radioactiva in Buzau

 

Intr-o groapa din apropierea raului Buzau, in comuna Sapoca, au fost gasite deseuri metalice, care au fost transportate cu masina personala de catre un rrom din comuna, la domiciliul acestuia.

Dr. ing. Anton Coroianu, directorul directiei Radiatii Ionizante din cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), ne-a declarat ca este vorba de peste 600 de kilograme de deseuri metalice contaminate radioactiv pe care un rrom din Sapoca, Gheorghe Firica, le-ar fi gasit si a vrut sa le valorifice la sucursala Remat din Buzau.

 

Sursa: Ziua

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!